Detaylar
Kim cevapladı?Bilgim var veya yok bunun idaresi veya karar vericisi siz misiniz ? Konu sahibi Lenovo LOQ şöyle iyi böyle iyi dedide ben linç etmişim gibi bir haliniz var. Konu sahibi iade etmekle vs. uğraşmış ben olsam şimdiye dayanamazdım, TR kodu var diye TR özel üretimi diye bir cümle kurmadım olmayan bir düşüncemi paylaşarak yargılama yapmayın. Attığın konuyu da daha önce okumuştum. Yanlış bilgim varsa raporlarsın bana burada üslupsuz ifade kullanma diye rapor sistemi var. "Al bu konuyu ne yapacaksan yap" gibi lafları bana kullanamazsınız, tanımadığınız biriyle konuşmadan önce dikkatli ol. Lenovo LOQ dediğin gibi olsa bu konuya gelmem zaten ben. LOQ ve anakart kelimesini yan yana görmek tik oldu bende resmen.TR'ye özel üretim mi yapılıyor yani kodu TR olunca? Mantıksız şeyler yazma birader. Al bu konuyu da ne yapacağın sana kalmış.
Lenovo LOQ serisindeki HX laptoplarda anakart sorunu var mı? Anakart sorunu var diyorlar gördüğüm kadarıyla sadece HX modelinde var olduğu söyleniyor.
- Yusuf Kerem
- anakart anakart sorunu lenovo loq sorunu
- Forum: Gaming Laptop
O tavsiye etmeyince yaygın yaşanan bir sorun mu oluyor? Demen üzerine son 1 ayda açılan konulara göz gezdirdim de 1 tane bile LOQ serisi anakartı bozuldu konusu görmedim. Sırf muhalefet olmak için bana öyle gelmedi, hiç sanmıyorum diyerek millete yanlış bilgi aktarma. Bilmediğin konularda da yazma hiç araştırmamışsın etmemişsin LOQ serisini. Niye mesaj atıyorsun bu konuya? Madem bilgin yok.
Arama yapıp konulara göz mü gezdirdin ? Çok komik. Öncelikle farklı forumlara bak bir de YouTube'de araştırma yap derim görürsün. Bence sen LOQ kullanıyorsun. Lenovo savunulacak en son konu bu konu bence burası kullanıcı hatası yoksa. Sen öyle bir söylem kullanıyorsun ki kullanıcı Hindistan ürünü almış veya kullanıcı hatası yapmış. Lenovo fanatiği dedim kendi dilimle seni çağırdım herhalde, öveceksen veya savunacaksan da konunu aç madem ki konu dağılmasın konu sahibinin kafasi karışmasın veya yeni gelenlerin. Devam edersek böyle ikimizde moderatörler tarafından cezayı yeriz. Ben şahsi olarak anakart sorununu en çok Lenovo LOQ serisinde gördüm siz ister inanın ister inanmayın ama fikrime saygı duymak zorundasınız zira kalkıp yanlış bilgi paylaşıyorsam da giderim mesajlarımı beğenenlerden özrümü dilerim zira bir bilgi de vermiyorum ben. Fark ettiysen Avrupa modellerinde Anakart sorunu var veya yok gibi bir ifade kullanmadım. TR kodlu ürünlerde demek ki bir sorun var demek istedim orada bunu da dememin sebebi kişinin sorun yaşaması. Konu sahibinin kanıtı yok, konu yanlış derseniz kanıtlarsanız da sözümü geri alabilirim Lenovo kötülemek bana bir şey kazandırmıyor.Demen üzerine son 1 ayda açılan konulara göz gezdirdim de 1 tane bile LOQ serisi anakartı bozuldu konusu görmedim. Sırf muhalefet olmak için bana öyle gelmedi.
Son düzenleme:
Tartışmayı uzatmanın bir anlamı yok. Lenovo Loq serisi laptop kullanan insanlarda anakart yanma sorununu bir çok kere gördüm. Düzgün bir araştırma ile bu sorunu yaşayan çok fazla insan olduğu görülebilir. Yani lenovo loq serisi laptop'larda kronik anakart sorunu vardır.
Burak_r37
Uzman
TR'ye özel üretim mi yapılıyor yani kodu TR olunca? Mantıksız şeyler yazma birader. Al bu konuyu da ne yapacağın sana kalmış.
Lenovo LOQ serisindeki HX laptoplarda anakart sorunu var mı? Anakart sorunu var diyorlar gördüğüm kadarıyla sadece HX modelinde var olduğu söyleniyor.
- Yusuf Kerem
- anakart anakart sorunu lenovo loq sorunu
- Forum: Gaming Laptop
O tavsiye etmeyince yaygın yaşanan bir sorun mu oluyor? Demen üzerine son 1 ayda açılan konulara göz gezdirdim de 1 tane bile LOQ serisi anakartı bozuldu konusu görmedim. Sırf muhalefet olmak için bana öyle gelmedi, hiç sanmıyorum diyerek millete yanlış bilgi aktarma. Bilmediğin konularda da yazma hiç araştırmamışsın etmemişsin LOQ serisini. Niye mesaj atıyorsun bu konuya? Madem bilgin yok.
Gerçekten sadece iki kişiye mi rastladınız? Bu model bir ara çok popülerdi ve arkadaşım da geçen hafta aynı şekilde bu laptop ile oyun oynarken anakartı yandı. İnsanların "Türkiye'ye Hindistan modeli gönderiliyor" demesinin sebebi bu; çünkü Hindistan'daki birçok forumda bu laptopun anakart arızasıyla ilgili Reddit'te postlar atılıyor. Hatta çok araştırmışsınız bir bakın isterseniz LOQ serisinin Hindistan Reddit sayfasına bu konuyla ilgili pinlenmiş bir post bile göreceksiniz. Bu cihazın anakartı kronik sorunlu ve Türkiye'ye de bu modelin gönderildiğini bu arkadaşların konularını gördükçe daha iyi anlıyoruz.
Ayrıca, konuşma tarzınız beni de rahatsız etti. Bu kadar çok kullanıcı aynı sorunu yaşarken prize veya elektrikte sorun arıyorsunuz. Arkadaşında dediği gibi bir laptop bunu dengeleyemiyorsa geçmiş olsun zaten.
Windsend
Uzman
Bilgim var veya yok bunun idaresi veya karar vericisi siz misiniz? Konu sahibi Lenovo LOQ şöyle iyi böyle iyi dedide ben linç etmişim gibi bir haliniz var. Konu sahibi iade etmekle vs. uğraşmış ben olsam şimdiye dayanamazdım, TR kodu var diye TR özel üretimi diye bir cümle kurmadım olmayan bir düşüncemi paylaşarak yargılama yapmayın. Attığın konuyu da daha önce okumuştum. Yanlış bilgim varsa raporlarsın bana burada üslupsuz ifade kullanma diye rapor sistemi var. "al bu konuyu ne yapacaksan yap" gibi lafları bana kullanamazsınız, tanımadığınız biriyle konuşmadan önce dikkatli ol. Lenovo LOQ dediğin gibi olsa bu konuya gelmem zaten ben. LOQ ve anakart kelimesini yan yana görmek tik oldu bende resmen.
Arama yapıp konulara göz mü gezdirdin? Çok komik. Öncelikle farklı forumlara bak bir de YouTube'da araştırma yap derim görürsün. Bence sen LOQ kullanıyorsun. Lenovo savunulacak en son konu bu konu bence burası kullanıcı hatası yoksa. Sen öyle bir söylem kullanıyorsun ki kullanıcı Hindistan ürünü almış veya kullanıcı hatası yapmış. Lenovo fanatiği dedim kendi dilimle seni çağırdım herhalde, öveceksen veya savunacaksan da konunu aç mademki konu dağılmasın konu sahibinin kafasi karışmasın veya yeni gelenlerin. Devam edersek böyle ikimizde moderatörler tarafından cezayı yeriz. Ben şahsi olarak anakart sorununu en çok Lenovo LOQ serisinde gördüm siz ister inanın ister inanmayın ama fikrime saygı duymak zorundasınız zira kalkıp yanlış bilgi paylaşıyorsam da giderim mesajlarımı beğenenlerden özrümü dilerim zira bir bilgi de vermiyorum ben. Fark ettiysen Avrupa modellerinde anakart sorunu var veya yok gibi bir ifade kullanmadım. TR kodlu ürünlerde demek ki bir sorun var demek istedim orada bunu da dememin sebebi kişinin sorun yaşaması. Konu sahibinin kanıtı yok, konu yanlış derseniz kanıtlarsanız da sözümü geri alabilirim Lenovo kötülemek bana bir şey kazandırmıyor.
Biraz sert çıkmışım kusura bakma kral. Zaten LOQ serisi kullandığı belirttim. Bilgisayarı almadan önce 3 hafta boyunca 50 tane seri arasında araştırma yaptım. Bu arıza meselesini ilk okuduğum zaman bende çoğu kişi yaşıyor sandım ve çekindim almaktan fakat oran düşük. LOQ serisi F/P olduğu için alan binlerce kullanıcı var. Kronik bir sorun olsaydı çoğunluk bunu yaşar ve aynı kronik ısınma sorunu olan laptop serileri gibi mimlenirdi, kimse almazdı. Ha arada bazı kullanıcılara denk geliyor bunun sebebi ülkenin ekonomik durumundan dolayı üreticilerin fiyatı düşürmek için kaliteden kısmaları -Hindistan'daki gibi- ve kalitesiz parçaların cihazlarda sorun çıkarması olabilir. Yoksa fanboy niye olayım tonla para verdiğim bir cihazın kötü yönlerini övmek komik ve saçma.
Yani seni anlıyorum ama öyle bir tepki vermişsin ki başka üyeler bile rahatsız oldu. Lenovo anakart problemi ile "mimlenmemişse" de LOQ bence mimin kralını yedi. Cihaz TV falan yıllar sonrası video yaptı öyle düşün. Para verdiğin cihazın kötü yönlerini övmeni istemedim ancak anakart problem ihtimali olan ürünü almanın nasıl bir his olduğunu tahmin edebiliyorum. İlla elindeki üründe olacak diye bir şey yok ama korkunç bir durum. Yani sırf bizim elimizdeki ürün düzgün diye başkasının kalbini mi kıracağız ? Bende mesela Casper'ın oyuncu laptopunu kullandım onda da anakart için neler neler yazdılar ama ben senin gibi ters tepmedim kalkıp ya bende sorun olmadı diye önüme gelene önerecek değilim yani. LOQ'ta benim için öyle çünkü LOQ ne kadar kaliteli gibi görünse de temelinde internette ki fiyatları Casper ile aynı hatta bazen Casper daha bile pahalı.Biraz sert çıkmışım kusura bakma kral. Zaten LOQ serisi kullandığı belirttim. Bilgisayarı almadan önce 3 hafta boyunca 50 tane seri arasında araştırma yaptım. Bu arıza meselesini ilk okuduğum zaman bende çoğu kişi yaşıyor sandım ve çekindim almaktan fakat oran düşük. LOQ serisi F/P olduğu için alan binlerce kullanıcı var. Kronik bir sorun olsaydı çoğunluk bunu yaşar ve aynı kronik ısınma sorunu olan laptop serileri gibi mimlenirdi, kimse almazdı. Ha arada bazı kullanıcılara denk geliyor bunun sebebi ülkenin ekonomik durumundan dolayı üreticilerin fiyatı düşürmek için kaliteden kısmaları -Hindistan'daki gibi- ve kalitesiz parçaların cihazlarda sorun çıkarması olabilir. Yoksa fanboy niye olayım tonla para verdiğim bir cihazın kötü yönlerini övmek komik ve saçma.

Üstüne bu açılan konularda pastanın üstündeki çilekli sos gibi oldu zira ben kendi laptopumun da konularını takip ediyorumda anakart problemi diye bu kadar sık konu açılan tek laptop bence LOQ serisi oluyor. LOQ serisini de takip etmiyorum ama karşıma çıktı.
Bende kalkıp 50 yerden araştırma yapıp en son başlarım her laptopta kusur var diye önüme geleni almıştım. Lenovo LOQ'u ekran ms süresinden dolayı iade eden bile gördüm benim laptopumda 3 ms ekran var ama LOQ'lar 20 ms üstüne çıktığı da oluyor bunu canlı canlı gördüm video halinde. Fiyat performans laptopları böyle maalesef markalar nereden kısacağını şaşırdılar, MSI thin serisi özellikle bunu çok yapıyor görünce hem bu LOQ'lara benzer fiyata satıyor hemde 45W ekran kartı limiti koyuyorlardı nedenini şimdi anlıyorum. Çok paran varsa belki kusursuz oyuncu laptopu ürünü alabilirsin.

Hem sorunsuz olsun, hem uzun yıllar kullan hem masaüstü gibi performans versin ekran kartı bütün oyunları yüksek ayarlarda açsın üstüne de taşınabilir olsun gibi özelliklerin bütününü üreticiler ucuza veremiyor.
Son düzenleme:
Lenovonun anakartları sağlam fakat model Hindistana gönderilen saçma sapan bir model. Model kronik sorunlu konuyu açan arkadaşım ve modeli aldıran bendim fakat cidden pişman oldum keşke 3-4k daha koydurup 12700H nitro 5'i zorlasaydi.Casper'ın anakartı şöyle kötü, ben bilgisayarcıyım böyle kötü dediler Lenovo'lara ses çıkaran daha azdı Lenovo alanların konusu açılıyor bu Lenovo LOQ kendini düzeltti diye mesaj atanlar bile var Allah kimseyi böyle sınamasın. Bu konu sahibine de umarım bu forumdan öneriyle satın almamıştır LOQ'u.
Ben Lenovo sevemiyorum maalesef şahsi olarak, ayrıca istersen en iyi markayı al o kargo giriyorsa araya sana yâr olmayacaksa kargoda gizli hasar alır yine yâr olmaz zira LOQ serisinin F/P laptopları öyle mağazada da kolay bulunmuyor varsa da stoklar akrabalara ayrılıyor direkt. Bırakın TR kodlu ürünlerin Hindistan'dan gelmesini kargolar bile adresin çok merkezi bir yerde değilse güvenmemek gerekiyor. Sonuçta 3. Dünya ülkesiyiz, bu ürünlerin Hindistan'dan gelmeyeceğini tahmin etmemek bu kadar zor olmamalı. Benim üzüldüğüm konu ise forumdaki tavsiyelerin %60'ı kadarının bu modellerden olması, ben laptop aldığımda bu forum açık olsaydı Lenovo LOQ alır pişmanda olur muşum onu anladım. Ha tabii her LOQ bozulacak diye bir şey iddia da etmiyorum. Techolay'ı da kötüleyemiyorum maalesef, zira birkaç marka fanatiği olmayan arkadaşlar var kafası çalışan onlar zaten daha 3 4 ay önceden Türkiye'ye gelen modellerin Avrupa'dan olmayacağını tahmin etmişti ve onlar yine bunu söylüyorlar.Lenovonun anakartları sağlam fakat model Hindistana gönderilen saçma sapan bir model. Model kronik sorunlu konuyu açan arkadaşım ve modeli aldıran bendim fakat cidden pişman oldum keşke 3-4k daha koydurup 12700H nitro 5'i zorlasaydi.
Bence Casper gibi fasondan hallice markaların Hindistan'dan geldiğini duysam şaşırmazdım bu kadarda haber olmazdılar ama Lenovo olunca konu haklı olarak şaşırıyor herkes bende dahil. (Lenovo sevmememe rağmen) Hayretle izliyorum bende bu oyun laptopları camiasında olduğumdan yorumsuzda kalamıyorum herkesin başına gelebilir. Lenovo'nun sevdiğim 2 serisi var, ofis laptopları ve Legion serisi kalanını sevmiyorum. Fiyat performans oyuncu laptopları bir şeylerden kısmayı sevdiği için hangi markadan alırsanız alın dikkat etmek şart.
3-4K koysa mıydı bilemiyorum ama Victus falan mı alsaydı acaba ? Zira onlarda da anakart problemi yaşayan gördüm ama LOQ kadar duymadım. Sonuç olarak Lenovo LOQ önerisi çok az artık forumda onu fark ettim.
Bir de bu oyuncu laptoplarında kullanılan teknolojiler çok tehlikeli yani işlemci koyuyorlar masaüstü zor soğutacak zaten 12 çekirdek vs. bir de öve öve yok optimus yok mux reklam. Lenovo zaten kasa bir afilli falan ama anakart pof çıkıyor vs. bu yıllar giriş seviyesi oyuncu laptopların kara yılı. Ekran kartları da artık masaüstü gibi wat çekiyor ondan acısı teknolojilerde yeni çıkıyor. Eskiden de vardı bu tarz durumlar ama artmış demek ki Lenovo gibi global düzeyde markalarda durum Türkiye açısından karanlık.Lenovonun anakartları sağlam fakat model Hindistana gönderilen saçma sapan bir model. Model kronik sorunlu konuyu açan arkadaşım ve modeli aldıran bendim fakat cidden pişman oldum keşke 3-4k daha koydurup 12700H nitro 5'i zorlasaydi.
Son düzenleme:
4-5 saat oyun oynayip ardindan hemen bilgisayari kapatirsaniz zaten bozulmama gibi sansi yok. Ileride illaki bozulacak bir yerleri. Gaming laptoplar oyle pat diye kapatilacak cihazlar degil. Oyununuzu oynayin sonra 5 dakika bekleyin fanlar laptobun icindeki o sicakligi bir atsin disariya iyice bir sogutsun. Bu gaming laptop kullanmanin en buyuk püf noktalarindan biridir.
Bu arada lenovo loq cihazlari hosuma gidiyordu oneririrdim bu yazilanlari gordukten sonra biraz fikrim degisti gibi. Bence en iyi gaming laptop cihazlafi nitro 16 serisi ve MSI Raider, sword modelleri. Bunlarin kasalari neredeyse ayni kalın kasalar. Saglam olurlar.
Bu arada lenovo loq cihazlari hosuma gidiyordu oneririrdim bu yazilanlari gordukten sonra biraz fikrim degisti gibi. Bence en iyi gaming laptop cihazlafi nitro 16 serisi ve MSI Raider, sword modelleri. Bunlarin kasalari neredeyse ayni kalın kasalar. Saglam olurlar.
- Makaleler
- 1
2 tane Acer Gaming laptop kullandim 2014 Nitro ve 2018 Predator ikisi de bolca yaz, kis aci cekti elimde Nitro islemcisi 103 derece 2 yil gunde 11-12 saat ceza cekti hiçbir şey olmadi Acer her ne kadar ucuza kacsada donanimda hakkini veriyor. LOQ'a gelince Lenovo'da tank gibi makine yapar ama onun da ucuza kactigi yerler var VRM'ler gibi. Bozulacagi varmis demek ki? Zaten Hindistan'a baska Türkiye'ye baska elektronik dizayni gelistirilecegini sanmak biraz cahillige kacar gerek yok boyle bir seye.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Alys Gold | R5 7500F & RX 9070 XT sistem özelleştirilip alınır mı?
- Niccolo Machiavelli
-
-