Anakartın işlemci pinleri eğildi, ne yapmalıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sadic.emirhn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 175

sadic.emirhn

Çalışkan
Merhabalar, işlemciyi çıkarırken anakartın pinlerini yamulttum, ne yapmalıyım? Kendim düzeltebilir miyim? Servis tamir eder mi? Veya nerede yaptırabilirim?

İşlemciyi sökerken pinleri yamultmayı başardıysan geri tamir edebilecek beceriye sahip olmadığını düşünüyorum. Bir servis veya bilgisayarcı ile görüşmende fayda var. Ben bu gibi durumlarda maket bıçağı kullanıyorum ama süper hassasiyet gerektiriyor.

Abi şöyle oldu, işlemcinin soketini temizliyordum ıslak mendil ile. Termal macun vardı kenarlarda, tam o sıra ıslak mendil pinlere tutundu. Kaldırdıktan sonra yamuldu.

Kalemle falan düzeltebilir miyim ya da cımbızla?

0.5 uçlu kalemle düzeltmiştim arkadaşımın işlemcisini ama anakart için de işe yarayabilir.

AM5 pinler en ufak darbede yamuluyor ama siz bile isteye yapmışsınız resmen hocam. Sorunsuz temizleseydiniz bile çok yanlış bir işlem yapmışsınız. Pinleri geçelim, hiçbir bileşeninizi ıslak mendille temizlememelisiniz. Daha fazla kurcalamadan servise gönderin derim. Geçmiş olsun.

0.5 uçlu kalemle düzeltmiştim arkadaşımın işlemcisini ama anakart için de işe yarayabilir.
AM4 işlemci pinleri için en iyi yöntemlerden biri ama AM5 soketi için çok işlevli olacağını sanmıyorum.

Asla kullanmam ama metal tarafı kirlenmiş anlık dalgınlıkla olan oldu bilgisayarcıya götüreceğim şimdi ne kadara kadar fiyat uygun bi yere sordum 1000 tl tutar en fazla dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…