sadic.emirhn
Çalışkan
Merhabalar, işlemciyi çıkarırken anakartın pinlerini yamulttum, ne yapmalıyım? Kendim düzeltebilir miyim? Servis tamir eder mi? Veya nerede yaptırabilirim?
İşlemciyi sökerken pinleri yamultmayı başardıysan geri tamir edebilecek beceriye sahip olmadığını düşünüyorum. Bir servis veya bilgisayarcı ile görüşmende fayda var. Ben bu gibi durumlarda maket bıçağı kullanıyorum ama süper hassasiyet gerektiriyor.
0.5 uçlu kalemle duzeltmistim arkadasimin islemcisini ama anakart icinde ise yarayabilir.![]()
Bir zahmet yani ucuna sokacaksin. El becerisi lazim ama bence yapma sen.
AM5 pinler en ufak darbede yamuluyor ama siz bile isteye yapmışsınız resmen hocam. Sorunsuz temizleseydiniz bile çok yanlış bir işlem yapmışsınız. Pinleri geçelim, hiçbir bileşeninizi ıslak mendille temizlememelisiniz. Daha fazla kurcalamadan servise gönderin derim. Geçmiş olsun.Abi şöyle oldu, işlemcinin soketini temizliyordum ıslak mendil ile. Termal macun vardı kenarlarda, tam o sıra ıslak mendil pinlere tutundu. Kaldırdıktan sonra yamuldu.
Kalemle falan düzeltebilir miyim ya da cımbızla?
AM4 işlemci pinleri için en iyi yöntemlerden biri ama AM5 soketi için çok işlevli olacağını sanmıyorum.0.5 uçlu kalemle düzeltmiştim arkadaşımın işlemcisini ama anakart için de işe yarayabilir.![]()
Asla kullanmam ama metal tarafı kirlenmiş anlık dalgınlıkla olan oldu bilgisayarcıya götüreceğim şimdi ne kadara kadar fiyat uygun bi yere sordum 1000 tl tutar en fazla dedi.AM5 pinler en ufak darbede yamuluyor ama siz bile isteye yapmışsınız resmen hocam. Sorunsuz temizleseydiniz bile çok yanlış bir işlem yapmışsınız. Pinleri geçelim, hiçbir bileşeninizi ıslak mendille temizlememelisiniz. Daha fazla kurcalamadan servise gönderin derim. Geçmiş olsun.