Cihann

Üyecik
İyi günler öncelikle, dün bilgisayardaki kablo karışıklığını düzelteyim dedim. Kabloları topladıktan sonra ekran gelmedi. Sonra anakart ve parçaları çıkardım, RAM'leri çıkardım ama RAM slotlarına bakayım dedim. 1. ve 2. slot çalışıyor ama 3. ve 4. slot çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz? Anakart ASUS tuf z790 işlemcim i9 13900k

Son düzenleme:
Bu aşamada söylenecek klasik çözümleri denediniz mi? İşte RAM soketlerine toz vs kaçmışsa temizlemek adına süpürge ile çektirmek, RAM'lerin sarı pinlerini nazikçe bir silgi ile silmek vb çözümler. Onun dışında RAM'lerin tam oturup oturmadıklarını kontrol ettiniz mi?

Son düzenleme:
Açıkçası sadece RAM'leri silgi ile silmedim ama çalışan bir sistemi sadece kabloları düzelteyim dedim çünkü Lian Li Strimer ekran kartı kablosu gelecekti. Kablo karışıklığını düzeltmek ve yer açmak için kabloları topladım. Ne olduysa o zaman oldu tabii ki.

Öncesinde kasanın fanlarını ve her şeyi sökmüştüm, düzgün bir kablo toparlama işlemi yapayım dedim. Akabinde kasanın RGB fan kablolarını yeniden takmak ve çalıştırmak için bayağı uğraştım. Sonrasında anakart güç almamaya başladı; power tuşuna basıyorum, fanlar 1 saniye dönüp hemen kapanıyordu.

Sistemi uzay bir şekilde topladım. RAM'leri takmadan kasa çalışmaya başladı ve her şeyi topladıktan sonra RAM slotlarımın 3 ve 4. kısımları çalışmamaya ve anakartın üzerinde önce kırmızı, sonra sarı renkteki uyarı işaretleri görmeye başladım. Normalde RAM'ler çalışırken beyaz yanıyordu anakart üzerindeki ışık.

Son düzenleyen: Moderatör: