Detaylar
Kim cevapladı?MSI X670E Tomahawk'da RAM voltajını 1.4'e çekmeme rağmen 1.350 civarında kalıyor. DRAM high voltage mode açık.
Eki Görüntüle 249689
@Ayhan Dönmez hocam bir bakabilir müsaitse.
- Makaleler
- 1
MSI X670E Tomahawk'da RAM voltajını 1.4'e çekmeme rağmen 1.350 civarında kalıyor. DRAM high voltage mode açık.
Eki Görüntüle 249689
Modüller nedir? PMIC Lock olabilir Renesas PMIC ise. Ayrıca 1.4V ayarladıktan sonra kaydedip çıktınız mı? Train ettikten sonra BIOS tekrardan girip kontrol edin. Direkt olarak üzerine Override etmez, önce Train edilmeli. Eş zamanlı olarak PMIC voltajı uygulanmıyor, kaydedip çıkarsanız yani onay verilirse PMIC uyguluyor değeri. @Emores
Bir de forumda 2 tane Tomahawk uzmanı var, artık Tomahawk konularını onlara devrettim. @X99 ve @Mr. Falcon Tomahawk'ta neden 1.4V verilemiyor ya da daha doğrusu 1.4V gibi komik bir voltaj neden kırmızı yakıyor? ASUS'ta 2.07V beyaz yakıyor.
@Yakuza Forumda ardı arkası kesilmeyen bu Tomahawk skandalları hakkında ne düşünüyorsun? Herkes Ace ya da Carbon nasıl alacak?
Yakuza
Becerikli
Modüller nedir? PMIC Lock olabilir Renesas PMIC ise. Ayrıca 1.4V ayarladıktan sonra kaydedip çıktınız mı? Train ettikten sonra BIOS tekrardan girip kontrol edin. Direkt olarak üzerine Override etmez, önce Train edilmeli. Eş zamanlı olarak PMIC voltajı uygulanmıyor, kaydedip çıkarsanız yani onay verilirse PMIC uyguluyor değeri. @Emores
Bir de forumda 2 tane Tomahawk uzmanı var, artık Tomahawk konularını onlara devrettim. @X99 ve @Mr. Falcon Tomahawk'ta neden 1.4V verilemiyor ya da daha doğrusu 1.4V gibi komik bir voltaj neden kırmızı yakıyor? ASUS'ta 2.07V beyaz yakıyor.
@Yakuza Forumda ardı arkası kesilmeyen bu Tomahawk skandalları hakkında ne düşünüyorsun? Herkes Ace ya da Carbon nasıl alacak?
Gigabyte Aorus X3D Pro Modeli gelmişti 1-2 ay kadar önce bizim memlekete ICE olmayan siyah versiyonu. 21BinTL'den satılıyordu, Carbon 26bin pahalı diyenlere onu aldırmıştım, iyi mosfetli iyi ses çipli bir anakarttı. Hemen stoklar tükenmiş şimdi o siyah anakart yok bulamadım ben de. ICE versiyonu da 23bin maalesef.
Asus Rog x870-A falan mı aldıralım ne kaldı elde?
- Makaleler
- 1
Gigabyte Aorus X3D Pro Modeli gelmişti 1-2 ay kadar önce bizim memlekete ICE olmayan siyah versiyonu. 21BinTL'den satılıyordu, Carbon 26bin pahalı diyenlere onu aldırmıştım, iyi mosfetli iyi ses çipli bir anakarttı. Hemen stoklar tükenmiş şimdi o siyah anakart yok bulamadım ben de. ICE versiyonu da 23bin maalesef.
Asus Rog x870-A falan mı aldıralım ne kaldı elde?
MSI tarafı riskli, bu saatten sonra B650-X670 çipset alınmamalı zaten. B850-X870 insanları yöneltmek lazım. B650E, X670E çipsetler Gen 5 desteği var. İndirim dahilinde alınabilir, öteki türlü bindirimden farkı kalmıyor. B650'ler B850'lerden, X670'ler X870'lerden pahalı olduktan sonra ne anlamı kaldı? E çipsetlerin Gen 5 desteği olduğundan B650E ve X670E istisna olarak kabul edebilebilir sadece.
MSI'de de Tomahawk uzak durmak lazım, neden bilmiyorum bu adamlar 3 yıldır halen daha oturtamadı. Artık donanımsal bir sorun olduğunu düşünmeye başladım bu kartlarda, yazılım kanadıyla alakalı olsa 3 yılda düzeltilmesi lazımdı. B850M Mortar, B850 Gaming Plus kullanıp da memnun kalan var. Pro serisi de yine çok hazzedilmiyor.
ASRock zaten Taichi altı alınmaz şu anda, Socket Burn issues gündemde, daha yeni yeni unutuldu. Gigabyte B850M Force ve Aorus'lar harici çok bulaşılmaz yine. Beyaz şartı varsa Eagle vs. olabilir belki, segmentasyona ve kalite-kontrole, son kullanıcı yorumlarına göre önerilerde bulunmak lazım. Diğer Maxsun, Sapphire, Jginyue kartları da ben alıp kullanırım ama son kullanıcı nasıl ayarlayıp kullanacak? BIOS'lar 1 yıl geriden geliyor, anakart sitesine giriş dahi yapılamıyor hatta. 5 dakika bekletiyor belki Biostar vs. Birçok ince ayardan yoksun, Nitro yok, bilmem ne yok. Bence insanlar aksiyon aramasın boş yere.
Son düzenleme:
Modüller nedir? Pmıc lock olabilir renesas pmıc ise. Ayrıca 1.4v ayarladıktan sonra kaydedip çıktınız mı? Train ettikten sonra BIOS tekrardan girip kontrol edin. Direkt olarak üzerine override etmez, önce train edilmeli. Eş zamanlı olarak pmıc voltajı uygulanmıyor, kaydedip çıkarsanız yani onay verilirse pmıc uyguluyor değeri. @Emores
Bir de forumda 2 tane Tomahawk uzmanı var, artık Tomahawk konularını onlara devrettim. @X99 ve @Mr. Falcon Tomahawk'ta neden 1.4v verilemiyor ya da daha doğrusu 1.4v gibi komik bir voltaj neden kırmızı yakıyor? ASUS'ta 2.07v beyaz yakıyor.
@Yakuza forumda ardı arkası kesilmeyen bu Tomahawk skandalları hakkında ne düşünüyorsun? Herkes ace ya da Carbon nasıl alacak?
Tek burada değil, şu an Tomahawk kırmızı forumda da bu anasını babasını savunan gibi MSI savunan arkadaşlar sağ olsun, 3-5 kişiye yardım etmeye çalışıyorum. Orada 1 tanesini çözdük gibi, diğerini çözemedik. Satmayı düşünüyordu o arkadaş, yine Micron modülünde 7800X3D işlemci kombosu vardı. 10 saate yakın her şeyi denedik, neredeyse düzelmedi. Arada 3-5 tane MSI CEO'su geldi, bir de onlarla uğraştım ya, bakalım.
arkadaşa göre MSI düzgün tek sorun rammış 2x24 8200 cudimm xpg ramler sorunmuş onları iade edip yeni ram almalıymış laftan anlamıyor adam kampanyadan almış yenisi diyorum 15.000 fark koydu alsa üste ama kesinlikle MSI düzgün diyor gülmeye başladım artık şunları dövüp dövüp adam edeceksin.MSI tarafı riskli, bu saatten sonra B650-X670 çipset alınmamalı zaten. B850-X870 insanları yöneltmek lazım. B650E, X670E çipsetler Gen 5 desteği var. İndirim dahilinde alınabilir, öteki türlü bindirimden farkı kalmıyor. B650'ler B850'lerden, X670'ler X870'lerden pahalı olduktan sonra ne anlamı kaldı? E çipsetlerin Gen 5 desteği olduğundan B650E ve X670E istisna olarak kabul edebilebilir sadece.
MSI'de de Tomahawk uzak durmak lazım, neden bilmiyorum bu adamlar 3 yıldır halen daha oturtamadı. Artık donanımsal bir sorun olduğunu düşünmeye başladım bu kartlarda, yazılım kanadıyla alakalı olsa 3 yılda düzeltilmesi lazımdı. B850M Mortar, B850 Gaming Plus kullanıp da memnun kalan var. Pro serisi de yine çok hazzedilmiyor.
ASRock zaten Taichi altı alınmaz şu anda, Socket Burn issues gündemde, daha yeni yeni unutuldu. Gigabyte B850M Force ve Aorus'lar harici çok bulaşılmaz yine. Beyaz şartı varsa Eagle vs. olabilir belki, segmentasyona ve kalite-kontrole, son kullanıcı yorumlarına göre önerilerde bulunmak lazım. Diğer Maxsun, Sapphire, Jginyue kartları da ben alıp kullanırım ama son kullanıcı nasıl ayarlayıp kullanacak? BIOS'lar 1 yıl geriden geliyor, anakart sitesine giriş dahi yapılamıyor hatta. 5 dakika bekletiyor belki Biostar vs. Birçok ince ayardan yoksun, Nitro yok, bilmem ne yok. Bence insanlar aksiyon aramasın boş yere.
- Makaleler
- 1
Tek burada değil, şu an Tomahawk kırmızı forumda da bu anasını babasını savunan gibi MSI savunan arkadaşlar sağ olsun, 3-5 kişiye yardım etmeye çalışıyorum. Orada 1 tanesini çözdük gibi, diğerini çözemedik. Satmayı düşünüyordu o arkadaş, yine Micron modülünde 7800X3D işlemci kombosu vardı. 10 saate yakın her şeyi denedik, neredeyse düzelmedi. Arada 3-5 tane MSI CEO'su geldi, bir de onlarla uğraştım ya, bakalım.
Burada da var mı MSI CEO'su? @MSI Türkiye etiketliyorum ama hiç yanıt anlamadım. Demek ki kırmızı forumda takılmamız lazımmış. Mavi forumda da beni linçlemeye başladılar artık, MSI anakart ve Micron ile sorun yaşamayanlar tarafından topa tutuluyorum. Hayırlısı artık, aksiyon arıyorlar. Alsınlar Tomahawk, uğraşadursunlar. Ben uyarımı baştan yaptım hepsine. 10 kişiden 9'unda problem var, kalan 1 kişide sorun yok ise ne diye önerelim biz bu kartları ya da Micron'u DDR5'te?
@X99 @Mr. Falcon MSI CEO'su hanginiz ya da tanıyor musunuz? Lütfen benimle iletişime geçiniz. Tomahawk kartlardaki bu sorunları bir an önce masaya yatırıp çözmemiz icap ediyor. Son kullanıcı mağdur durumda, feryat figan.
Yakuza
Becerikli
MSI tarafı riskli, bu saatten sonra B650-X670 çipset alınmamalı zaten. B850-X870 insanları yöneltmek lazım. B650E, X670E çipsetler Gen 5 desteği var. İndirim dahilinde alınabilir, öteki türlü bindirimden farkı kalmıyor. B650'ler B850'lerden, X670'ler X870'lerden pahalı olduktan sonra ne anlamı kaldı? E çipsetlerin Gen 5 desteği olduğundan B650E ve X670E istisna olarak kabul edebilebilir sadece.
ASRock zaten Taichi altı alınmaz şu anda, Socket Burn issues gündemde, daha yeni yeni unutuldu. Gigabyte B850M Force ve Aorus'lar harici çok bulaşılmaz yine. Beyaz şartı varsa Eagle vs. olabilir belki, segmentasyona ve kalite-kontrole, son kullanıcı yorumlarına göre önerilerde bulunmak lazım. Diğer Maxsun, Sapphire, Jginyue kartları da ben alıp kullanırım ama son kullanıcı nasıl ayarlayıp kullanacak? BIOS'lar 1 yıl geriden geliyor, anakart sitesine giriş dahi yapılamıyor hatta. 5 dakika bekletiyor belki BIOSTAR vs. Birçok ince ayardan yoksun, Nitro yok, bilmem ne yok. Bence insanlar aksiyon aramasın boş yere.
@X99 @Mr. Falcon MSI CEO'su hanginiz? Lütfen benimle iletişime geçin.
ASUS TUF'larda Tomahawk kadar zengin içerik yok ama ASUS malzeme kalitesinden kısmadığı için ben öyle problem kervanı görmedim.
ASUS'u eleştiriyorum TUF'a hakkını vermiyor diye gidip ROG STRIX aldırıyorum ama MSI gibi yapsa aman anakart dolu görünsün de hatlardan kısalım 2. kalite malzeme kullanalım deseler demek daha da berbat edeceklerdi.
Bana MSI yetkilisi birisi söylesin Tomahawk ile Carbon arasındaki o 190 Dolar farkı. 190 Dolara sıfır orta segment anakart satılıyor.
2 tane led 30 amper fazladan vrm ile olacak iş değil o.
- Makaleler
- 1
arkadaşa göre MSI düzgün tek sorun rammış 2x24 8200 cudimm xpg ramler sorunmuş onları iade edip yeni ram almalıymış laftan anlamıyor adam kampanyadan almış yenisi diyorum 15.000 fark koydu alsa üste ama kesinlikle MSI düzgün diyor gülmeye başladım artık şunları dövüp dövüp adam edeceksin.
Eki Görüntüle 249768
Eki Görüntüle 249769
Sorun RAM'lerde değil, 2. jenerasyon M-die bu modüller. CUDIMM olup olmaması da önemsiz ki zaten AM5'e bile CUDIMM desteği gündemde şu anda. Bu yeni BIOS ve AGESA ile ECC UDIMM desteğini 5200 MT/s kıstılar, CUDIMM desteği getirecekler gibi duruyor akabinde. Bekleyip göreceğiz, bir sonraki sokete sarkmayabilir. Core Ultra'da zaten hali hazırda var. AM5 özelinde şu anda Clock Driver By pass modda kullanılabiliyor sadece. Haliyle modüllerde bir sorun yok, UDIMM mantığında çalışmaya devam ediyor sadece platform desteği olmadığından. Sorun MSI kart, bunu bir nevi uyumsuzluk olarak düşünmek lazım. Dilim varmasa da aklıma başka terim gelmiyor. Kart eğer Manuel ayarlanırsa bu sorunun önüne geçilir.
Burada da var mı MSI CEO'su? @MSI Türkiye etiketliyorum ama hiç yanıt anlamadım. Demek ki kırmızı forumda takılmamız lazımmış. Mavi forumda da beni linçlemeye başladılar artık, MSI anakart ve Micron ile sorun yaşamayanlar tarafından topa tutuluyorum. Hayırlısı artık, aksiyon arıyorlar. Alsınlar Tomahawk, uğraşadursunlar. Ben uyarımı baştan yaptım hepsine. 10 kişiden 9'unda problem var, kalan 1 kişide sorun yok ise ne diye önerelim biz bu kartları ya da Micron'u DDR5'te?
@X99 @Mr. Falcon MSI CEO'su hanginiz ya da tanıyor musunuz? Lütfen benimle iletişime geçiniz. Tomahawk kartlardaki bu sorunları bir an önce masaya yatırıp çözmemiz icap ediyor. Son kullanıcı mağdur durumda, feryat figan.
Millete akıl vermekten dilde tüy bitti her yerde var bu türemeler.
Sorun RAM'lerde değil, 2. jenerasyon m-die bu modüller. CUDIMM olup olmaması da önemsiz ki zaten AM5'e bile CUDIMM desteği gündemde şu anda. Bu yeni BIOS ve AGESA ile ECC udımm desteğini 5200 MT/s kıstılar, CUDIMM desteği getirecekler gibi duruyor akabinde. Bekleyip göreceğiz, bir sonraki sokete sarkmayabilir. Core Ultra'da zaten halihazırda var. AM5 özelinde şu anda clock driver by Pass modda kullanılabiliyor sadece. Haliyle modüllerde bir sorun yok, udımm mantığında çalışmaya devam ediyor sadece platform desteği olmadığından. Sorun MSI kart, bunu bir nevi uyumsuzluk olarak düşünmek lazım. Dilim varmasa da aklıma başka terim gelmiyor. Kart eğer manuel ayarlanırsa bu sorunun önüne geçilir.
İşte RAM'ler sorunsuz zaten anlamıyorlar elimde 2 adet 7800X3D sistem var mdie RAM ve Micron RAM var MSI anakartta ne malumsa sadece sorun yaşıyorum.
Yeni konular
-
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-
-
-
-
-
-