cansxxr

Yetkin
Zamanında AMD'nin kule tipi soğutucularında (Wraith Prism gibi) gördüğümüz, ARGB desteği olmayan anakartlarda bile USB header üzerinden kontrol imkanı sunan bir kontrolcu arıyordum. Kendi sistemim için buna benzer bir kontrolcü buldum, yaklaşık 4-5 aydır kullanıyorum. Eski bir konumun hortlatılmasıyla, ihtiyacı olan başkaları da faydalansın diye deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Bu kontrolcü, anakartınızda 5V 3-pin ARGB girişi olmasa bile fanlarınızın ışıklandırmasını doğrudan anakart üzerindeki USB 2.0 header girişinden kontrol etmenizi sağlıyor. Sadece fan değil, 5V 3-pin olan her türlü LED şeridi de bağlayabiliyorsunuz.
Ürünü bağladıktan sonra sitesindeki desteklenen programlardan birini indirerek animasyon ve renk kontrolü yapabiliyorsunuz. Ben SignalRGB kullanıyorum.

SignalRGB üzerinden en sağlıklı sonucu almak için şu adımları izleyebilirsiniz:
  • Yazılım içinden "Custom fan" seçeneğini seçin.
  • Kullandığınız fanda kaç adet LED olduğunu girmeniz gerekiyor.
  • LED sayısını nasıl bulursunuz? ya ürünün kutusundan/sitesinden bakacaksınız ya da deneme yanılma yoluyla (6'dan başlayıp 12-15'e kadar tek tek deneyerek) tüm LED'lerin yanıp yanmadığını kontrol edeceksiniz. Biraz zahmetli olsa da en garantisi bu yol.
Ürun: https://a.aliexpress.com/_c38WeNIt

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sanırım güncel gümrük durumundan haberiniz yok.

Ben sadece ürünü söyledim alan alir almaz ben zamaninda uyguna aldim imkani olan bir akrabasina aldiripta yollatabilir actigim konu fiyat veya vergiyle alakali bir konu degil. Bu urunu TR'ye getirebilecek olan biride cikabilir veya uretebilecek biri. Aşırı karmasik bir devresi yok zaten.