malpts 40

Başarılı
Merhaba,
Anakartım Gigabyte X870 Aorus Elite. Üzerinde 3 adet ARGB portu ve 4 adet PWM (SYS_FAN) portu bulunuyor. Kasamda şu an toplam 7 adet fan var (Corsair RS120); ileride alta ekstradan 3 adet RS120 fan daha eklemeyi planlıyorum. Ayrıca sistemde ekran kartının (Sapphire Nitro+) ARGB kablosu da olacak.

1771159968103.webp

Fanlarımın yaklaşık 0.4a güç tükettiğini öğrendim. Anakartımda ARGB portu sınırlı olduğu için fanların ARGB kablolarını bir çoklayıcıya (hub), PWM kablolarını ise doğrudan anakarta bağlamayı planladım.

1771159485681.webp

1771159506332.webp

Planım şu şekilde:
  • Kasam (apnx v1) şu an: 3 yan, 3 sıvı soğutma, 1 egzoz fanına sahip. İleride alta 3 fan daha gelecek.
  • Sıvı soğutma fanları: Daisy-chain ile CPU_FAN ve ARGB_V2_2 portuna.
  • Yan fanlar (3X): Daisy-chain ile SYS_FAN_1 portuna.
  • Alt fanlar (3X - ileride): Daisy-chain ile SYS_FAN_2 portuna.
  • Egzoz fanı: SYS_FAN_3 portuna.
  • Ekran kartı: Anakarttaki boşta kalan ARGB portuna.

PWM tarafında anakartın portları 2A desteklediği için 3 fanı tek porta bağlamakta sorun olmayacak. Ancak ARGB tarafında kafam karışık.

Thermalright'ın şu ARGB hub ürününü almayı düşünüyorum:
[/URL]

Toplamda 10 fanın ARGB kablosunu bu Hub'a bağlarsam anakart portuna zarar verir miyim? Anakart ARGB portu 3A (amper) verebiliyor, 10 fan ise toplamda yaklaşık 4A yapıyor. Bildiğim kadarıyla bu hub gücünü SATA üzerinden alıyor ve çıkar ARGB kablosu anakartın ARGB portuna takılıyor. Bu bilgi doğru mudur?

Planlamamda herhangi bir yanlış var mı? Bu işin duayeni değilim açıkçası ve pek bir şey bildiğim de söylenemez. İnternetde ufak bir araştırmayla böyle bir plan çizdim.

Son düzenleme:
Kontrolcüye SATA üzerinden güç verin. Hepsini tek porta bağlamayın.

Nasıl bir düzen yapılmalı ki hocam? Bu arada şunu unutmuşum 3 fanı daisy chain yapınca 1 PWM ve 1 ARGB kablosu olacak en sonda yani toplam 4 adet ARGB kablosu bağlı olacak Hub'da ARGB daisy chainini katmayı unutmuşum hesaba.

Fanların ARGB girişlerini çoklayıcı kablo ile birleştirip; kontrolcünün 1 girişine 2 fan bağlayabilirsin.

Nasıl bir düzen yapılmalı ki hocam? Bu arada şunu unutmuşum 3 fanı daisy chain yapınca 1 PWM ve 1 ARGB kablosu olacak en sonda yani toplam 4 adet ARGB kablosu bağlı olacak Hub'da ARGB daisy chainini katmayı unutmuşum hesaba.

RGB'lerin hepsini birleştirmek istiyorsan kontrolcüye SATA üzerinden güç ver. Fanlar için de aynı şekilde, ya kontrolcü üzerinde hepsini birleştirip SATA ile güç ver ya da farklı portlara tak.

RGB'lerin hepsini birleştirmek istiyorsan kontrolcüye SATA üzerinden güç ver. Fanlar için de aynı şekilde, ya kontrolcü üzerinde hepsini birleştirip SATA ile güç ver ya da farklı portlara tak.

Hocam bir şey sormak istiyorum ben sıvı soğutmadaki fanları daisy chain yaptım direk anakarttaki bir ARGB portuna taktım. Geri kalan kasa fanlarınıda ARGB Hub'a taktım diyelim. Sıvı soğutma ve Hub'daki fanlar senkron çalışmaz değil mi renk değiştirdiğimde?

Hocam bir şey sormak istiyorum ben sıvı soğutmadaki fanları daisy chain yaptım direk anakarttaki bir ARGB portuna taktım. Geri kalan kasa fanlarınıda ARGB Hub'a taktım diyelim. Sıvı soğutma ve Hub'daki fanlar senkron çalışmaz değil mi renk değiştirdiğimde?

Otomatik olarak olmaz. Ayarlamanız gerek.