Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wex36

Gelişen
Merhaba,

1 yıldır falan kullanmıyordum PC'yi. İşlemcimi R5 5600'e yükselttim; bugün taktım ve şimdi anakartta beyaz ışık yanıyor taktığımda.

Araştırdım biraz, BIOS Flashback benim anakartta yok, ondan eski işlemciyi takıp BIOS update edip yeni işlemciyi taktığında çözülmüş insanların sorunu ama ben eski işlemcimi satmıştım.

Gidip arkadaşımın R3 1200 işlemcisini alıp taktım BIOS update için ama CPU ışığı ben hiç tahmin etmezken yanmaya devam etti, yine görüntü gelmedi onun işlemciye de.

Yerine oturttuğumdan eminim, o konuda sıkıntım yok ama çözemiyorum. Her şeyde ışık var, fanlar dönüyor ama ekran gelmiyor ve CPU ışığı sabit yanıyor beyaz renkte.

Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba,

1 yıldır falan kullanmıyordum PC'yi. İşlemcimi R5 5600'e yükselttim; bugün taktım ve şimdi anakartta beyaz ışık yanıyor taktığımda.

Araştırdım biraz, BIOS Flashback benim anakartta yok, ondan eski işlemciyi takıp BIOS update edip yeni işlemciyi taktığında çözülmüş insanların sorunu ama ben eski işlemcimi satmıştım.

Gidip arkadaşımın R3 1200 işlemcisini alıp taktım BIOS update için ama CPU ışığı ben hiç tahmin etmezken yanmaya devam etti, yine görüntü gelmedi onun işlemciye de.

Yerine oturttuğumdan eminim, o konuda sıkıntım yok ama çözemiyorum. Her şeyde ışık var, fanlar dönüyor ama ekran gelmiyor ve CPU ışığı sabit yanıyor beyaz renkte.

Anakart modelim B450 M PRO M2 MAX

Son düzenleme:
Çözüm
Buradaki diğer arkadaşlarda elbette öneri yaparlar.
Fakat CMOS sıfırlarken bilmiyorum nasıl yaptınız ama yakın zamanda başıma geldi diyebilirim bu tarz bir sorun. Jbat1 diye geçiyordur muhtemelen sizin anakart üzerinde de. Tornavidayı o iki pine ortalama 3-5 saniye temas ettirip tornavidayı pinlerden çekmeden kasaya start vermeyi denediniz mi?

Normalde CPU ışığı yanıp boot etmediğinde sistem, ilk önce RAM'lerden başlanır sorunun kaynağını aramaya. CPU Debug LED hatası RAM'ler ile de ilintili olabiliyor bazen.
Halihazırda kullandığınız RAM'leri çıkarıp başka RAM'lerle deneyebilirsiniz. Başka RAM'lerlede start almayıp bu şekilde kalıyorsa elinizdeki 2 adet RAM'den biri ile sistemi deneyin. Açılmadı farzedelim, diğer RAM'le deneyin. Yine açılmadı farz edelim, bu sefer slotta RAM kalmayacak şekilde çıkartın hepsini.

Elinizde varsa hata Buzzer'ı, bunu anakarttaki "speaker" girişine takın. Taktıktan sonra sistemi dediğim gibi RAM'siz olarak açmaya çalışın eğer açılışta RAM hatası veriyorsa (bu 2-3 kere art arda biip sesi şeklindedir) anakart RAM'leri okuyor demektir. Bu iyiye işaret diyebiliriz.

Elinizdeki soğutucu artık neyse, kule tipi ya da stok fan bilmiyorum bunu anakarta takmadan, yani işlemciye soğutucu montajlamadan sistemi açmayı deneyin.
İşlemci üzerine, eğer varsa elinizde koyabileceğiniz ısısını birkaç saniyeliğine alacak bir şey koyabilirsiniz.
Soğutucu olmadan sistemi açmayı deneyin dediğim gibi.

Bunlarda çözüme ulaştıramıyorsa farklı bir PSU ile denemenizde fayda var. Yine düzelme olmuyorsa, Anakartta problem olma ihtimali olabilir.
Merhaba,

Araştırdım biraz, BIOS flashback benim anakartta yok, ondan eski işlemciyi takıp BIOS Update edip yeni işlemciyi taktığında çözülmüş insanların sorunu ama ben eski işlemcimi satmıştım.

Gidip arkadaşımın R3 1200 işlemcisini alıp taktım BIOS Update için ama CPU ışığı ben hiç tahmin etmezken yanmaya devam etti, yine görüntü gelmedi onun işlemciye de.

Anakart modelim B450 M Pro M.2 Max.

CPU ışığı sabit beyaz yanıyor çünkü BIOS R5 5600'ü tanımıyor. Eski bir CPU ile BIOS Update yapmadan çözülmez. Güncelme yapman gerek flashback özelliği vardır anakartta yap hemen.

CPU ışığı sabit beyaz yanıyor çünkü BIOS R5 5600'ü tanımıyor. Eski bir CPU ile BIOS Update yapmadan çözülmez. Güncelme yapman gerek flashback özelliği vardır anakartta yap hemen.

Açıkça BIOS'u güncellediğini ve BIOS flash ack özelliği olmadığını yazmış arkadaş?

Merhaba,

Anakart modelim B450 M PRO M2 MAX
Eski işlemciyi takmadan önce BIOS'u sıfırlamayı denedin mi ?

Açıkça BIOS'u güncellediğini ve BIOS flash ack özelliği olmadığını yazmış arkadaş?
hayır yanlış anlamışsınız insanlar öyle çözmüş fakat ben eski bir işlemci taktığımdada beyaz ışık yanmaya devam etti değişen bir şey olmadı bios update yapamadım yani yine görüntü gelmedi.

Eski işlemciyi takmadan önce BIOS'u sıfırlamayı denedin mi ?
Pili çıkardım taktım CMOS clear attım denedim ama başaramadım

@wex36, beyaz LED CPU değil VGA.

Ekran kartını ve görüntü kablosunu kontrol edin.
En sağdaki cpunun ışığı yanıyor beyaz bir şekilde.

@wex36, LED'ler yukarıdan aşağıya doğru sıralı, sağdaki nasıl yanıyor anlamadım, siz çekip paylaşın LED kısmını.
Ben yan bi şekilde açtım yatırdım kasayı ondan öyle yazdım kusura bakma dostum en üstteki cpu ışığı yanıyor

RAM'ler Dual channel ise tek modülle dene. Olmazsa diğer modülle dene. RAM'lerin pin kısmını silgiyle silmeyi deneyebilirsin akabinde çıkarttıktan sonra.
CMOS sıfırlamada yapılabilir.
Rableri denedim slotları değiştirdim tek tek denedim olmadı cmos sıfırladım olmadı silgiyi zaten her çıkardıgımda sildim ramleri olmadı

@wex36, CPU güç soketini kontrol edin, işlemci soğutucusunu aşırı sıkıyor olabilirsiniz gevşetip deneyin, bu esnada tek RAM soldan 2. Slotta olsun.

Bunları denerken aynı zamanda clear CMOS pinleri ile BIOS sıfırlayın.