Anakartta CPU LED ışığı yanıyor ve sistem açılmıyor

Merhaba arkadaşlar. Yeni ekran kartı aldım kasama takarken RGB kontrol kablosunu anakartta doğru ekran kartında yanlış yere bağlamışkm ve kasayı başlattığımda kasanın ışıkları anlık yanıp söndü. Sonra kabloyu yanlış bağladığımı fark edip çıkardım ve bu sefer tekrar başlattığımda anakartım kırmızı ışık (CPU) yaktı ve dolayısıyla monitöre görüntü gelmedi ancak kasamda bütün ışıklar yanıyor fanlar dönüyor ekran kartının fanları dönüyor. Kısa devre yaptığını zannediyorum. Ne yapabilirim fikirlerinizi merak ediyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_7132.webp
    321,2 KB · Görüntüleme: 212
  • IMG_7133.webp
    652,5 KB · Görüntüleme: 156
Kesin böyle bir durum var diyemeyiz. Belki de anakartın işlemciyi desteklemiyor BIOS güncellemesi olmadan?

Anakart ve işlemci nedir?

İşlemci i5 14600KF
Anakart MSI B760M Gaming Plus Wi-Fi
Bu ikisiyle 3060 ekran kartını sorunsuz kullanmıştım 1.5 ay kadar. Yeni ekran kartı olunca böyle bir durum yaşandı.
BIOS güncellemesini de yapmıştım yeni bir güncelleme olmaması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Clear CMOS yapın, sorun devam ederse muhtemelen anakartı yaktınız. Yine de eski kartı takıp bir deneyin.

Pekala deneyeceğim. Eski ekran kartımla denedim ayrıca onunla da artık görüntü vermiyor kırmızı ışık yanmaya devam ediyor. Fanlar dönüyor bitin RGB ışıkları yanıyor anakart yansa böyle olur mu ki?

CMOS resetledikten sonra tek RAM ile açmayı dener misin? Eğer gene olmaz ise CPU'yu soketten çıkartıp tekrar takıp dene.

Anakartında BIOS pili yok, jumper ile resetlemen gerekiyor.

Anakartın sağ altında bulunun JBAT1 pinlerine tornavida değdir 2-3 saniye boyunca resetlenmiş olacaktır.

Anakartında BIOS pili yok, jumper ile resetlemen gerekiyor.

Anakartın sağ altında bulunun JBAT1 pinlerine tornavida değdir 2-3 saniye boyunca resetlenmiş olacaktır.

Eki Görüntüle 56039

Bu işlemi bilgisayar açıkken mi yoksa bilgisayar kapalı güçten çekilmiş şekilde mi yapmam gerekiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…