Heisenberg55

Becerikli
Sisteme 100.000 TL harcadım. Özenle tek tek her şeyi yerli yerine oturttum. Tepe model anakartım var. LAN kablosu denen şirret çalışmıyor PC'de internet yok. Anakartın arka LAN girişinde ışık yanmıyor. Windows'u internersiz kurmak zorunda kaldım ve işin ilginci başka PC'den USB'ye attığım lan sürücüsünü bilgisayarımda çalıştırdığımda açılmıyor. LAN sürücüsünü de yükleyemiyorum. Ben internete nasıl bağlanacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde direkt bağlanması lazım, tabii anakart veya kablo bozuk değilse. Yapacağın şey telefonu bilgisayara bağlayıp, USB üzerinden interent bağlatman. Bağlanınca Windows Update üzerinden kurmayı çalışın.

Sisteme 100.000 TL harcadım. Özenle tek tek her şeyi yerli yerine oturttum. Tepe model anakartım var. LAN kablosu denen şirret çalışmıyor PC'de internet yok. Anakartın arka LAN girişinde ışık yanmıyor. Windows'u internersiz kurmak zorunda kaldım ve işin ilginci başka PC'den USB'ye attığım lan sürücüsünü bilgisayarımda çalıştırdığımda açılmıyor. LAN sürücüsünü de yükleyemiyorum. Ben internete nasıl bağlanacağım?

Ağ denetleyicisinin donanım kimliğini buraya atın. Manuel kurulum deneyeceğiz.

ASUS ROG STRIX X870-A. Modemin yanında gelen kablo derken modem bayağı uzakta duvardan kablo çekiyoruz.

Kasayı modemin yanına götürüp dene. Sorun kablodan mı değil mi önce onu anlayalım.
Bunlardan hangisini kurmuştun benim tavsiyem ilk WHQL olanı kurman.

1758106292064.webp

Daha sonra BIOS ve chipset sürücülerinde güncel olduğundan emin ol.

Kasayı modemin yanına götürüp dene. Sorun kablodan mı değil mi önce onu anlayalım.
Bunlardan hangisini kurmuştun benim tavsiyem ilk WHQL olanı kurman.

Eki Görüntüle 185684

Daha sonra BIOS ve chipset sürücülerinde güncel olduğundan emin ol.
WHQL değil üsttekini atmıştım usb ye. Zaten sorun şu lan sürücüsünün setupını açıyorum ama yüklemiyor. Bu arada hiçbir şey yüklü değil chipset dahil. İnternet olmadığı için yükleyemiyorum. Bios güncelledim başka bir pc den usb ge atıp. Bir de modemin yanına ulaşmam mümkün değil antrede, kablonun çalıştığından yüzde yüz eminim önceki sistemde (1 hafta önce) 1 gigabit veriyor direkt

WHQL değil üsttekini atmıştım USB'ye. Zaten sorun şu lan sürücüsünün setupını açıyorum ama yüklemiyor. Bu arada hiçbir şey yüklü değil chipset dahil. İnternet olmadığı için yükleyemiyorum. BIOS güncelledim başka bir PC'den USB ge atıp. Bir de modemin yanına ulaşmam mümkün değil antrede, kablonun çalıştığından yüzde yüz eminim önceki sistemde (1 hafta önce) 1 gigabit veriyor direkt.
Hocam telefondan bağlasanıza interneti bilgisayara, Windows Update kısımda kendisi indirecektir ya da kendin yüklersin.