Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Telefonunu Çıkra

Başarılı
Makaleler
10
Merhaba,

Anakart rehberi için araştırırken bu topolojileri gördüm (topolojilerin ne ima ettiğini anladım).

Sorum şu;

Gözüme takılan bir anakartın hangi RAM topolojisini kullandığını nasıl anlarım?

Sitesine bakıyorum, genelde yazmıyorlar (%90 Daisy Chain oluyor ve hiçbir şey belirtilmiyor).

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Ayhan Dönmez @BerkayZ87
Bir yorumunuz var mıdır?

Eki Görüntüle 198365
Berkay hocam bunu eklemiş. Ben de bunu görene kadar öyle düşünüyordum.
Aşağıdaki AM4 anakart datasheetinden T-Topology / Daisy Chain anakart modellerini inceleyebilirsiniz.
Yanlış bilgi, ucuz olup T-Topology olan anakart ile pahalı olup Daisy Chain olan anakart da pekala mevcuttur.
Ucuz ve 2 RAM modulu olan anakart Daisy Chain, pahali ve 4 RAM slotlu anakart t-Topology'dir. Cunku direkt maliyeti etkileyen bir ozellik. Resmi bilgi degil ama ucuz olup T-topology olan 4 RAM slotlu anakart yok .

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -2 Eksi
@Ayhan Dönmez @BerkayZ87
Bir yorumunuz var mıdır?

Ucuz ve 2 RAM modulu olan anakart Daisy Chain, pahali ve 4 RAM slotlu anakart t-Topology'dir. Cunku direkt maliyeti etkileyen bir ozellik. Resmi bilgi degil ama ucuz olup T-topology olan 4 RAM slotlu anakart yok .
1762104235658.webp

@Ayhan Dönmez @BerkayZ87
Bir yorumunuz var mıdır?

Eki Görüntüle 198365
Aşağıdaki AM4 anakart datasheetinden T-Topology / Daisy Chain anakart modellerini inceleyebilirsiniz.

Çözüm