Çözüldü Anakartta T-Topology veya Daisy Chain topoloji kullanıldığı nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Telefonunu Çıkra

Başarılı
Makaleler
10
Merhaba,

Anakart rehberi için araştırırken bu topolojileri gördüm (topolojilerin ne ima ettiğini anladım).

Sorum şu;

Gözüme takılan bir anakartın hangi RAM topolojisini kullandığını nasıl anlarım?

Sitesine bakıyorum, genelde yazmıyorlar (%90 Daisy Chain oluyor ve hiçbir şey belirtilmiyor).

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aşağıdaki AM4 anakart datasheetinden T-Topology / Daisy Chain anakart modellerini inceleyebilirsiniz.
Yanlış bilgi, ucuz olup T-Topology olan anakart ile pahalı olup Daisy Chain olan anakart da pekala mevcuttur.
Ucuz ve 2 RAM modulu olan anakart Daisy Chain, pahali ve 4 RAM slotlu anakart t-Topology'dir. Cunku direkt maliyeti etkileyen bir ozellik. Resmi bilgi degil ama ucuz olup T-topology olan 4 RAM slotlu anakart yok .

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -2 Eksi
@Ayhan Dönmez @BerkayZ87
Bir yorumunuz var mıdır?

Ucuz ve 2 RAM modulu olan anakart Daisy Chain, pahali ve 4 RAM slotlu anakart t-Topology'dir. Cunku direkt maliyeti etkileyen bir ozellik. Resmi bilgi degil ama ucuz olup T-topology olan 4 RAM slotlu anakart yok .

Berkay hocam bunu eklemiş. Ben de bunu görene kadar öyle düşünüyordum.

Aşağıdaki AM4 anakart datasheetinden T-Topology / Daisy Chain anakart modellerini inceleyebilirsiniz.

Çözüm
@Telefonunu Çıkra, 33 dakika kafa yorup izlerim dersen zamanında o rehberi yapmak için faydalandığım AHOC videosunu izlemeni öneririm.

Teşekkürler hocam.
Tanımlayacak kadar bilmem yeterliydi. Kaynaklar kısmına bakan ender kişilerden olduğumdan gördüm bu videoyu. İhtiyacım olunca izlerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…