Bütçe
500
Hocam şu an bir video daha yükleyeceğim sorun nerede olabilir PSU besleyemiyor da açmıyor mu anlamıyorum slota tam oturdu gibi şu an mesela ama yine tık yok 6'lı pinler ile adaptör aracılığıyla taktım yine yok yok yok.
Eğer, her şeyi yerli yerine oturtmanıza rağmen bilgisayar açılmıyor veya görüntü vermiyorsa yeni bir konu açın orada tartışalım.

Eğer, her şeyi yerli yerine oturtmanıza rağmen bilgisayar açılmıyor veya görüntü vermiyorsa yeni bir konu açın orada tartışalım.

Hocam başka kart takınca sıkıntı yok ki bu kart şu an çalışıyor olsa RGB takınca yanar ama sokete otursa bile yanmıyor @Recep Baltaş hocam da konuyu incelerse iade edeceğim sanırım kartı.

Evet ama maksimum girdiği bu yani hocam kırılacak en sonunda elimde kalacak 3050 takıyorum cuk oturuyor.

Bu arkaya yatıyor bildigin yükten dolayı.
Yer olarak olanağı yoksa kart oturamaz. Kart tam oturmazsa çalışmaz. Eğer ben çözemem veya birisine çözdürtemem diyorsanız iade edip daha küçük bir model bakın derim. Her pinin tam olarak oturması şart. RTX 3050 fiziksel olarak küçük bir kart olduğu için cuk oturması normal. Konu tamamen boyutlarla alakalı. Kart bozuk değil yani.

Yer olarak olanağı yoksa kart oturamaz. Kart tam oturmazsa çalışmaz. Eğer ben çözemem veya birisine çözdürtemem diyorsanız iade edip daha küçük bir model bakın derim. Her pinin tam olarak oturması şart. RTX 3050 fiziksel olarak küçük bir kart olduğu için cuk oturması normal. Konu tamamen boyutlarla alakalı. Kart bozuk değil yani.

Hocam sanırsam kasa ile alakalıymış ilk görseldeki kartın dış kısmındaki çıktılar kasaya girmiyor çünkü kasanın sabitleme yuvaları çok yüksekte bu karta göre.

Hocam sanırsam kasa ile alakalıymış ilk görseldeki kartın dış kısmındaki çıktılar kasaya girmiyor çünkü kasanın sabitleme yuvaları çok yüksekte bu karta göre.
Kartın baş kısmı yerine tam oturamadığı için yukarıda kalıyor. Pin'ler sokete tam oturursa muhtemelen orası da vidalanabilir hale gelir.

Konuyu görünce yine aklıma geldi. OEM sistem satan sitelerde genellikle mATX dandik anakartları elden çıkartmaya çalışıyorlar. Özelleştirme kısmına ya hiç ATX kart seçeneği koymuyorlar ya da çok aşırı bir fiyat çekip insanları bezdiriyorlar. Bir de yetmezmiş gibi mATX anakart kaktırmaya çalışan bu satıcılar kasa seçeneklerine mATX destekli kasa koymuyorlar. ATX kasada mATX anakart at/kelebek ilişkisi gibi eğreti duruyor çok kıl oluyorum bu duruma.

Bu konuda da eğer anakart ATX seçilseymiş sorun olmayacakmış.