Ben Apple’dan bağımsız bir şekilde açtım bu Android telefon konusunu.Rehber için teşekkürler. Yalnız aklıma bir soru takıldı, samimiyim. Neden her Android konusunda "Apple şöyle, Apple böyle, o nedenle Android böyle" tarzı kıyaslamalar görüyoruz? Neden sadece Android'de olan özellikleri konuşup onlar üzerine yorum yapmıyorsunuz? Herhangi bir Apple konusu tartışıldığında "Ama bunlar zaten Android'de var" diyorsunuz hep. Apple'cıların böyle bir derdi yok ama Android'cilerin böyle bir derdi var.
Örnek olarak;
Fiyat fazla geliyorsa, alma.
Özgür gelmiyorsa, alma.
Kişiselleştiremediğini düşünüyorsan, alma.
Ekranını beğenmiyorsan, alma.
Kamerası kötü diyorsan, alma.
Bu kadar, basit.
Bu ne Android'in ne de Apple'ın daha iyi olduğunu göstermez. Her ikisinin de farklı kullanıcılara hitap ettiğini gösterir. Gömerek bir yere varamayız.
Detaylar
Kim cevapladı?Elma ısıran 44
Üstün
Farkındayım. Eline, emeğine sağlık. Ama kıyaslamaları görüyorsun değil mi?Ben Apple’dan bağımsız bir şekilde açtım bu Android telefon konusunu.
Evet. Apple ile kıyaslama olmuş konuda.Farkındayım. Eline, emeğine sağlık. Ama kıyaslamaları görüyorsun değil mi?
Farkındayım. Eline, emeğine sağlık. Ama kıyaslamaları görüyorsun değil mi?
O forum kitlesinin hastalığı hocam.
iPhone konusundaki Android'in alakasızlığı ve Android konusundaki iPhone alakasızlığını anlamış değilim. Fanboylar her yerde kendini belli ediyor demek ki, ilginçmiş. Ha bu arada Custom ROM özelliği yüzünden Android'i çok severim.
Elma ısıran 44
Üstün
Katılıyorum. Bu konu iPhone konuşulacak konu değil mesela ama konuşulmuş. Ben sadece bunu dile getirdim, iPhone konuşmadım. Hiçbir yerde de Apple fanboyu olduğumu inkar etmem ancak Apple fanboyluğu kadar Android fanboyluğu da mevcut, bunu da bilmek gerekir. Üstelik çok daha agresifler.iPhone konusundaki Android'in alakasızlığı ve Android konusundaki iPhone alakasızlığını anlamış değilim. Fanboylar her yerde kendini belli ediyor demek ki, ilginçmiş. Ha bu arada Custom ROM'özelliği yüzünden Android'i çok severim.
- Makaleler
- 4
Ben aslında o yorumu gömmek için söylememiştim ama belli ki yanlış anlaşılmış. O yüzden konuya şöyle bir açıklık getireyim: Apple’ın da, Android’in de kendince yaptığı iyi şeyler olabilir, bu konuda hemfikiriz. Ama telefon sektöründe de sadece Apple veya sadece Android yok. Aslında ben bu tarz konularda tarafsız olmayı tercih ederim ama çoğumuz içten içe bir taraf ediniriz. Önemli olan bir diğer şey de, iki şeyi tartıp iyi ve kötü yönlerine göre değerlendirip ona göre seçim yapmaktır.Rehber için teşekkürler. Yalnız aklıma bir soru takıldı, samimiyim. Neden her Android konusunda "Apple şöyle, Apple böyle, o nedenle Android böyle" tarzı kıyaslamalar görüyoruz? Neden sadece Android'de olan özellikleri konuşup onlar üzerine yorum yapmıyorsunuz? Herhangi bir Apple konusu tartışıldığında "Ama bunlar zaten Android'de var" diyorsunuz hep. Apple'cıların böyle bir derdi yok ama Android'cilerin böyle bir derdi var.
Örnek olarak;
Fiyat fazla geliyorsa, alma.
Özgür gelmiyorsa, alma.
Kişiselleştiremediğini düşünüyorsan, alma.
Ekranını beğenmiyorsan, alma.
Kamerası kötü diyorsan, alma.
Bu kadar, basit.
Bu ne Android'in ne de Apple'ın daha iyi olduğunu göstermez. Her ikisinin de farklı kullanıcılara hitap ettiğini gösterir. Gömerek bir yere varamayız. Kendinizi var edin, karşınızdakini yok etmeyin.
Elma ısıran 44
Üstün
Açıklama için teşekkür ediyorum. Önemli olan şeylerden birisi de tercihlere saygı duymak. Tüm dünya tek renk olsaydı hayat çok sıkıcı olurdu.Ben aslında o yorumu gömmek için söylememiştim ama belli ki yanlış anlaşılmış. O yüzden konuya şöyle bir açıklık getireyim: Apple’ın da, Android’in de kendince yaptığı iyi şeyler olabilir, bu konuda hemfikiriz. Ama telefon sektöründe de sadece Apple veya sadece Android yok. Aslında ben bu tarz konularda tarafsız olmayı tercih ederim ama çoğumuz içten içe bir taraf ediniriz. Önemli olan bir diğer şey de, iki şeyi tartıp iyi ve kötü yönlerine göre değerlendirip ona göre seçim yapmaktır.
Android dosya özgürlüğü konusunda can sıkıcı olmaya başladı. OBB klasörüne bile erişemiyorum artık.