duranforreal

Üstün
İyi günler forum. Ağcılara bir soru sormam gerekli.

Şimdi ben okul internetine gelip bağlanıyorum ("Fatih" isimli Wi-Fi ağına). Sonra Betternet VPN açınca istediğim gibi kullanabiliyorum. Neyse, bu okey ama Betternet’te dakika sınırı var; reklam izleme vesaire kullanan biliyordur.

Ben gitsem Android’in ayarlarından VPN eklesem ne olur? Bu şeyi nasıl aşabilirim?

@Liguori

Son düzenleyen: Moderatör:

Şimdi ben okul internetine gelip bağlanıyorum ("Fatih" isimli Wi-Fi ağına). Sonra betternet VPN açınca istediğim gibi kullanabiliyorum. Neyse, bu okey ama Betternet'te dakika sınırı var; reklam izleme vesaire kullanan biliyordur.

Ben gitsem Android'in ayarlarından VPN eklesem ne olur? Bu şeyi nasıl aşabilirim?

@Liguori

Hocam hotspotsheild çok iş görüyor hem telefon hem de okul bilgisaylarına kuruyorum çok hızlı açılıyor bizim okulun interneti yavaş olduğu için daha da yavaşlıyor ama gayet kabul edilebilir.

Şimdi ben okul internetine gelip bağlanıyorum ("Fatih" isimli Wi-Fi ağına). Sonra Betternet VPN açınca istediğim gibi kullanabiliyorum. Neyse, bu okey ama Betternet’te dakika sınırı var; reklam izleme vesaire kullanan biliyordur.

Ben gitsem Android’in ayarlarından VPN eklesem ne olur? Bu şeyi nasıl aşabilirim?

@Liguori
Ben zamanında AnonyTun uygulamasını kullanıyordum. Birkaç ayar yapmak lazımfı galiba YouTube' de vardı. İnternet ne hızlı ne yavaş oluyordu. Ama 4 kişi Brawl Stars oynatıyordu :')

Android'in kendi içindeki VPN ekleme seçenekleri kısıtlı. PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2 var mesela bende. Bilinen protokoller engelli zaten giremezsin.
Kullanabildiğini kullanabildiğine şükredip kullanmaya devam et çok da sözünü etme sonra onu da elinden alırlar. Bak ben VPN'siz hallettim o işi ama kimseye söylemiyorum :)

Android'in kendi içindeki VPN ekleme seçenekleri kısıtlı. PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2 var mesela bende. Bilinen protokoller engelli zaten giremezsin.
Kullanabildiğini kullanabildiğine şükredip kullanmaya devam et çok da sözünü etme sonra onu da elinden alırlar. Bak ben VPN'siz hallettim o işi ama kimseye söylemiyorum :)
İyide oyundayken felan kesiliyo bi anda onu nasıl yapıcaz?

Ben zamanında AnonyTun uygulamasını kullanıyordum. Birkaç ayar yapmak lazımfı galiba YouTube' de vardı. İnternet ne hızlı ne yavaş oluyordu. Ama 4 kişi Brawl Stars oynatıyordu :')
Hocam ayarları nedir?

Öncelikle VPN yerine DNS ile denemeye çalışalım bence. Çoğu network admin'leri DNS üzerinden bloklama yapıyor, hele bizim ülkede işi bilmeyenlerin daha kolayına geliyor. Ben üniversitedeyken DNS bazlı bloklama yapıyorlardı.

Android hakkında çok bilgim yok o yüzden tam yardım edemeyeceğim ama deneyeceğim.
  1. Ayarları açın.
  2. Ağ ayarlarına açın.
  3. Gelişmiş ayarları açın.
  4. Gizli DNS tıklayın.
  5. Gizli DNS adına tıklayın.
  6. "one.one.one.one" girin.
Alternatif olarak WARP yükleyin ve VPN olarak kullanın.

Öncelikle VPN yerine DNS ile denemeye çalışalım bence. Çoğu network admin'leri DNS üzerinden bloklama yapıyor, hele bizim ülkede işi bilmeyenlerin daha kolayına geliyor. Ben üniversitedeyken DNS bazlı bloklama yapıyorlardı.

Android hakkında çok bilgim yok o yüzden tam yardım edemeyeceğim ama deneyeceğim.
  1. Ayarları açın.
  2. Ağ ayarlarına açın.
  3. Gelişmiş ayarları açın.
  4. Gizli DNS tıklayın.
  5. Gizli DNS adına tıklayın.
  6. "one.one.one.one" girin.
Alternatif olarak WARP yükleyin ve VPN olarak kullanın.

Hocam DNS olmadı. Uygulamayı deniyorum şimdi.

Screenshot_2025-11-26-12-00-26-646_com.cloudflare.onedotonedotonedotone.webp
Böyle diyor @Liguori