mortyob

Başarılı
Fatih Projesi kapsamında hemen evimizin karşısında bulunan okula fiber getirdiler. İki adet menhol var; biri okulun yanında, biri sokağın başında.

Genel müdürlüğe gittim ve sadece okulu kapsadığını söylediler. “Biz de alabilir miyiz?” diye sordum, zor olduğunu söylediler.

Böyle bir durumda olup fiber alabilen var mı? Bizim ev dahil mahalledeki evler müstakil. Somut olarak ne yapmam gerekir?

Fiber isteyenlerle beraber toplanıp dilekçe oluşturun ve müdürlüğe teslim edin. Onun haricinde yapabileceğiniz bir şey yok. Sadece arada sırada müdürlüğü darlayarak daha hızlı çalışılmasını belki sağlayabilirsiniz.

Fatih'te bayağı binaya fiber geldi altyapı iyise sona atıyorlar o zamana kadar binalar yıkılıyor.

Fatih Projesi kapsamında hemen evimizin karşısında bulunan okula fiber getirdiler. İki adet menhol var; biri okulun yanında, biri sokağın başında.

Genel müdürlüğe gittim ve sadece okulu kapsadığını söylediler. “Biz de alabilir miyiz?” diye sordum, zor olduğunu söylediler.

Böyle bir durumda olup fiber alabilen var mı? Bizim ev dahil mahalledeki evler müstakil. Somut olarak ne yapmam gerekir?
Fatihte altyapı fiber ama bağlantılar farklı oluyor. Onlar santralde farklı bağlantılara tabi tutuluyor. O yüzden yine dilekçe vermeniz lazım.

@nnomad, peki böyle bir durumda boru içerisinden tekrar mı fiber çekilir yani? aynı ana hat üzerinden alamam herhalde o zaman işler daha da zorlaşıyor.

Senin yine iyi okula getirmişler, ben ne yapayım 2018 de kavga dövüş kazı yaptırdım sokağıma ve o günden beri apartmanımın kapı önünde fiber hat var ama 7 kişi imza toplamamıza rağmen 2022 de 3 daire Tivibu hizmeti de alırsa fiber getiririz dediler, ikna ettim 3 daireyi ben karşılıcam dedim ama yine de merkezden onay çıkmadı deyip çekmediler. :) Kendim çekeyim diyorum fiber kablo, fiber sonlandırıcı kutuyu VSS, proje olması lazım yine beklersin onay gelmez ise boşa masraf edersin diyorlar.
Şu an yan apartmanda 1000-50 TurkNet ya da TTNET fiber alabiliyor ama ben 60'lık VDSL2 de can çekiyorum 8 yıldır :)
O kadar çok söylenti var ki fiberde, kimse sorsam farklı anlatıyor. Yani şu an burada kim ne derse desin hatta sana TTNET çalışanı gelsin böyle yap getirirler desin, yine de gelmeme ihtimali %90. Çünkü firma çalışmıyor.
Kavga etmen lazım açık açık sana söyleyeyim. Ben 2018 de hiç altyapı olmayan 7 dairelik apartmanıma 2 ay kavga ettim müdürlük ile zar zor getirttim ama fiberi bana değil sokaktaki diğer apartmanlara çektiler :)

Hatta sana şöyle söyleyeyim, 2022 de Türksat Kablonet geldi, Fiber ister misiniz dedi, sizden kullanmam ama çekin dedim. Gittiler TTNET'in kazı yapıp VDSL2 getirdiğialt yapısından kendi fiber kablosunu çekti. Bunu TTNET'e belirttiğimde biz izin vermedik çekemezler dediler, fotoğrafları gösterdiğim ise kem küm edip sustular.

@nnomad, peki böyle bir durumda boru içerisinden tekrar mı fiber çekilir yani? aynı ana hat üzerinden alamam herhalde o zaman işler daha da zorlaşıyor.
Yok yine aynı menholden gelir. Tekrar kazı yapmanın maliyeti çok uçuk. Ama fatih internetini alamazsınız. Bidaha ev altyapısı çekilmesi lazım.

@Arantheim, vallahi bu işin bir standartı bir şeyi olmalı artık ya. VDSL'de ben de benzer durumlar yaşadım. Fiber için tekrar aynı sürece girmem gerekiyor.

Yok maalesef :( şu yazdıklarım sadece devede kulak kalır. 2018'den beri bütün yaşadıklarımı ve fiber internet için yaptıklarımı anlatsam sayfalar yetmez.
Normal bir ülkede olması gereken, kazı yapılmış fiber hatta o kazıdan geçmiş ve apartmanına getirilme şansı var ise, 1 kişi bile olsa başvuru yapsa o apartmandan, 3 kişilik bir apartman da olsa 20 kişilik de olsa fiber hat çekilmeli. Bana söylenilenleri anlatsam yüzlerine tükürürsün, bana ne sözler verildi Kadıköy genel müdürlüğünde, ne uğraşlar verdim. Ama gözümün içine baka baka yapmayacağız diyorlar resmen.
Ya benim altyapım yokken her hafta Kadıköy'e gittim, bakın hiç altyapı yok apartman 2016'da yapıldı siz halen hiç hat çekmemişsiniz dedim, bana proje aşamasında sokağınız dendi.
Birkaç defa daha gittiğimde bir gün bir teyze geldi 15-20 daireli bir apartmanda oturuyor, direkt proje ekibi ile görüşüyorum bu arada ben, o da oraya geldi. Yavrum internetim yok dedi, adrese baktılar. Yanımda 15 dairelik apartman fiber hat çekin çok müşteri potansiyeli var dedi. Duyduğumu anlayınca da sesi kısıldı arkadaşın. O zamandan bu zaman iyileşmesi gerekirken sürecin daha da kötüye gitti. 10'larca BTK şikayetim var, Türksat fiber çekti TTNET'in altyapısından TTNET çekmiyor diyorum, resimleri atıyorum, terasımın kapısının yanında Türksat fiber kutusu var ama BTK bile umursamıyor mesela. Bakanlık umursamıyor özelleştirilmiş firma mı bizi önemseyecek dedim artık ve bıraktım uğraşmayı, çünkü elimden bir kaza çıkacak bir gün biri ters bir cümle kuracak ondan sonra gör sen cümbüşü. :)

Şu alttaki resim dairemin kapısının yanından :) ve ben Türksat fiberi 1 ay kullandım ama keyfi takıldıkları için hem bakanlık hem TTNET umurlarında değil :)
Sana o fiber gelir ama oradaki çalışanın keyfine kalmış açık ve net söyleyeyim.

3bab4439-129d-457f-8024-2871e2af9ce9.webp

Son düzenleme:
@Arantheim, genel müdürlüğe gittiğimde bana da "bunun için mi geldiniz" dediler. :) 5G falan önerdiler. İnşallah bir şekilde umursayan birine denk gelirim de çekilir yoksa çok bir umudum yok.