Görselden tam olarak hangi tip olduğu çok iyi anlaşılmasa da fiber kablosu olduğu bariz. Pencereye kadar çektiklerine göre bina girişinde kutu vardır herhalde. Onda yazmıyor mu? Kablo üzerinde ne yazıyor?

Türk Telekom olduğuna emin misiniz? Benzer kabloyu Turknet de kullanıyor.
Benzer değil aynı. Babam sağa sola atılanları bulup bağda bahçede bir şeyleri tutturmak için kullanıyor. Elimde hem Turknet hem Türk Telekom'unki var. İkisinde de G.657.A2 yazıyor. İkisinde de 3 tel var. Bir uçtaki şeklini koruması için ~1mm çelik, diğer ikisi fiber.

Turknet genelde sarı kablo kullanıyor hocam.
Farklı bölgelerde farklı kullanıyorlardır.

Biraz geç döndüm kusura bakmayın hocam buyurun. Kamera çok iyi çekmiyor cekebildigim en iyi fotoğraf bu.

Kabloyu Türk Telekom çekti.

Kutu takılmadı daha ya da ben görmedim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260420-153257~2.webp
    Screenshot_20260420-153257~2.webp
    643,1 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Bahsettiğim gibi, sağdaki bükülmesin diye tel, diğer ikisi fiber. Noktasız olarak G.657.A2 yazıyor.
Rahatlıkla 1000/1000 taşıyabilecek bir kablo ve pencereye kadar çekmişler. Devamını da getirirler.

Kurulum sürecine hakim değilim. Konudakiler ne diyorsa öyledir. 200 lira farkla bile daha ucuz oluyor gibi.

Biraz geç döndüm kusura bakmayın hocam buyurun. Kamera çok iyi çekmiyor cekebildigim en iyi fotoğraf bu.

Kabloyu Türk Telekom çekti.

Kutu takılmadı daha ya da ben görmedim.

Maalesef ki "Telekom" altyapısı olduğu için en fazla 1000/50 alabileceksiniz. Mevcut "Telekom" abonesi iseniz taşıma işlemi ile kurulum ücreti ödemeden TurkNet'e geçebilirsiniz. TurkNet'in güzel yanı 700₺ + 200₺ ile 900₺ gibi bir fiyata 1000/50 kullandırıyor. Peşin ödeme yaparsanız da 3 taksite bölüp 600₺ + 200₺ olarak kullanım yapabiliyorsunuz. Ancak en son işleyiş şu şekilde yürüyordu peşin ödemeye +200₺ dahil değildi hala öyle mi bilmiyorum.

Benzer değil aynı. Babam sağa sola atılanları bulup bağda bahçede bir şeyleri tutturmak için kullanıyor. Elimde hem Turknet hem Türk Telekom'unki var. İkisinde de G.657.A2 yazıyor. İkisinde de 3 tel var. Bir uçtaki şeklini koruması için ~1mm çelik, diğer ikisi fiber.
Üstünde yazı falan olmadığından dolayı benzer demiştim hocam.
TurkNet genelde sarı kablo kullanıyor hocam.
Eğer dağıtım kutusundan binalara/dairelere çekilirken dış ortam ise bundan kullanıyor.