Hocam yanlış anladınız benim ONT cihazım yok fiber kablo direkt modeme bağlı bundan kaynaklı yerinden oynatamıyorum.
XC-220 G3 bakın modeme anlarsınız neyi kastettiğimi.

Hocam yanlış anladınız benim ONT cihazım yok fiber kablo direkt modeme bağlı bundan kaynaklı yerinden oynatamıyorum.
XC-220 G3 bakın modeme anlarsınız neyi kastettiğimi.

Dostum fark etmez, çizdiğin görselde yeni modem demişsin. Oradan modemden ekstra Ethernet kablosunu kendi odana çekersin. Böylece Wi-Fi'i çekmedi derdin olmaz. Şu an mutfakta bulunan modem ile senin odanın arasında çok fazla duvar olduğundan sinyal zayıflıyor. Ben de bu yüzden yeni modem yerinden kendi odana Ethernet kablosu çekme işinin daha uygun olduğunu bahsettim.

Dostum şimdi youtube'dan baktım da fiber kabloya kaynak teknolojisi bayağı ilerlemiş, En fazla 5-10 dakika kaynak yapımı sürüyor. Ama ufak bir sıkıntı var, kaynak yapılan yerin iyi muhafaza edilmesi gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla elemanlar telli makaron ile korumaya alıyor kırılmaması için. Planladığın kurulum senin için uygunsa (yani ethernet kablosu çekmek yerine, belirttiğin yere modemi çekmek) aslında verdikleri fiyat uygun gibi. Bilemedim şimdi :confused:

Dostum şimdi YouTube'dan baktım da fiber kabloya kaynak teknolojisi bayağı ilerlemiş, en fazla 5-10 dakika kaynak yapımı sürüyor. Ama ufak bir sıkıntı var, kaynak yapılan yerin iyi muhafaza edilmesi gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla elemanlar telli makaron ile korumaya alıyor kırılmaması için. Planladığın kurulum senin için uygunsa (yani Ethernet kablosu çekmek yerine, belirttiğin yere modemi çekmek) aslında verdikleri fiyat uygun gibi. Bilemedim şimdi :confused:

Ücretsiz çözmeye çalışacağım uygun olursa oraya çektireceğim onlar sıfırdan çekeceğiz dediler bu yüzden 1300 1500TL gibi ücret talep edebilirler.