shiedae3

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, evimde GPON modem ile çalışan fiber altyapı var.

Zamanında annem evde iken kabloyu çekip bağlantı sağlamışlar ve anneme "evin her yerinde çekiyor" demişler çünkü hâlihazırda olan kablonun yetiştiği yere kadar çekmişler.

Fakat benim odamda, masamda iken 100 Mbps internet 20'lere kadar düşüyor, bazen videolarda takılma yaşıyorum.

Aradığımda kablo ücreti ve servis ücreti talep edilir dediler.
Ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
ISS Bizim İnternet.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, evimde GPON modem ile çalışan fiber altyapı var.

Zamanında annem evde iken kabloyu çekip bağlantı sağlamışlar ve anneme "evin her yerinde çekiyor" demişler çünkü hâlihazırda olan kablonun yetiştiği yere kadar çekmişler.

Fakat benim odamda, masamda iken 100 Mbps internet 20'lere kadar düşüyor, bazen videolarda takılma yaşıyorum.

Aradığımda kablo ücreti ve servis ücreti talep edilir dediler.
Ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
ISS bizim internet.

ISS'lerin vermiş oldukları modemler Wi-Fi bakımından genellikle vasat durumda oluyorlar. Ya ISS ile görüşüp modemi istediğiniz yere taşıtırsınız ya da mesh cihazlar satın alıp bir ağ oluşturabilirsiniz evde.

ISS'lerin vermiş oldukları modemler Wi-Fi bakımından genellikle vasat durumda oluyorlar. Ya ISS ile görüşüp modemi istediğiniz yere taşıtırsınız ya da mesh cihazlar satın alıp bir ağ oluşturabilirsiniz evde.

İstediğim yere taşıyabilmek için ücret talep edeceklerini söylediler.
Evim 100 M.2 büyük bir ev değil mesh ihtiyacım yok ve verdikleri modemden memnunum dediğim gibi asıl problem evin en uç kısmında olması.

İstediğim yere taşıyabilmek için ücret talep edeceklerini söylediler.
Evim 100 M.2 büyük bir ev değil mesh ihtiyacım yok ve verdikleri modemden memnunum dediğim gibi asıl problem evin en uç kısmında olması.

Bir ücret ödemeden bunu yapmanız pek mümkün değil zaten. Detaylı bir ücret bilgisi talep edersiniz belki, kendiniz kabloya özel bir yol çizip ölçü çıkarırsınız, bildirirsiniz ve ona göre detaylı fiyat alırsınız. Sonra kablo fiyatlarına bakıp karşılaştırırsınız. Kablonuzu kendiniz alırsınız vs. ya da direkt olarak bu kablo çekme hizmetini veren yerlere başvurursunuz artık. Ama yapmanız gereken şey önce fiyat almak ölçünüzle birlikte.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyle GPON'u odana mı çekmek istiyorsun?
GPON nerede, modem/ nerede duracak veya duruyor? Senin odan da mı durmasını istiyorsun?

Şayet GPON'u odana değil de sabit olarak çekildiği yerde durması problem yaratmaz ise cat6 bir ethernet kablosunu kendin odana çekebilirsin. Router'ı da odana kurup direkt bilgisayarına bağlarsın. Direkt fiber kabloyu odana kadar çektirmek istersen o iş biraz sıkıntılı. Kabloyu çeken kişiler çekilecek yere kadar kablo döşedikleri için ekstra fiber kabloya kaynak yapmak gerekebilir. Bunu da her servis elemanı yapamaz diye biliyorum.

Burada senin ne istediğin önemli.

Ethernet son seçenek olsun istiyorum çünkü görselde anlattığım gibi odalara modem çok uzak.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260322_231819_Samsung Notes.webp
    Screenshot_20260322_231819_Samsung Notes.webp
    254 KB · Görüntüleme: 30
@sentetik, odama değil koridora daha evin orta bölgesine getirmek istiyorum durun size çizgili anlatayım.
Anladım ne demek istediğini. ISS firmasının kablo çeken elemanları genelde "hemen bitsin gidelim sizin ne düşündüğünüz değil bizim değerli vaktimiz önemli" kafasında hareket ettiklerinden öyle ortada bir yere kadar (genelde o da yeterli olmuyor veya hemen giriş kapısının yanına kadar getirip bırakıp kaçıyorlar) kabloyu uzatıyorlar.

Ekstra fiber kablo uzatma ve masraf işiyle uğraşmak istemiyorsanız en hızlı çözüm ONT cihazından odana kadar giden uzunlukta bir ethernet kablosu ile ister süpürgelikten ister havalandırmadan bir şekilde uzatman sana daha hızlı bir sonuç verir.

Eklediğin görsele göre router ve ONT cihazı yan yana olsa dahi router'dan direkt senin odana kablo çekmek inan senin akıl sağlığın için daha iyi sonuç verir. Çünkü servisle müşteri hizmetleri ile uğraşmak zorunda kalacağından çıldırırsın.

@sentetik, servis ücreti 600TL+kablo maliyeti dediler ancak ben düşüneceğim dedim.
Dediğiniz gibi yapmışlar tekrardan kablo çekemeyiz buraya kadar geliyor deyip takıp gitmişler.

Yarın teknik servis elemanı ile konuşacağım ücretsiz çektirmenin yolunu bulamazsam Ethernet kablosu çekerim odama.

Çekecekleri kablo da ethernet kablosu. fiber kabloyu uzatmayacaklar büyük ihtimal. İnternet üzerinden Cat5 (eski bir kablo türüdür ama ucuzdur) veya Cat6 alarak (router'dan senin odana nereden çekmek istiyorsan metresi metresine ölçüp 2-3 metre veya 5 metre garanti olması açısından fazlasını alarak) sorunu kökten çözebilirsin.

Ekleme: Bir kutu da kabloya uygun ne ufak ne büyük Kroşe aldın mı çok rahat döşersin.