Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Okann40

Gelişen
Android telefonumda dışarıdayken mobil veriyi açık tutuyorum ve güncellemeler için de mobil veri kullanılabilir olarak ayarladım. Lakin bir ayar daha var ve orasını anlamadım şöyle yazıyor. "Dolaşım sırasında mobil veri kullanmak ek ücretlerin uygulanmasına neden olabilir."

Ben zaten dışarıda mobil veriyi açık tutuyorum internet bildirim için ama bağlantılar-mobil ağlar yerinde "Veri dolaşımı numara" ayarı kapalı. Bunu açarsam ne oluyor? Zaten mobil veri açık aslında ama burada bu ayar neden kapalı duruyor?

Çözüm
Veri dolaşımı, yurt dışındayken internete erişmek için mobil telefonunuzun yabancı bir ağ üzerinden bağlantı kurması anlamına gelir. Bu özellik, kendi operatörünüzün kapsama alanı dışında kaldığınızda cihazınızın yurt dışındaki bir iş ortaklığı ağına bağlanmasına olanak tanır.
Veri dolaşımı, yurt dışındayken internete erişmek için mobil telefonunuzun yabancı bir ağ üzerinden bağlantı kurması anlamına gelir. Bu özellik, kendi operatörünüzün kapsama alanı dışında kaldığınızda cihazınızın yurt dışındaki bir iş ortaklığı ağına bağlanmasına olanak tanır.

Çözüm