Selam arkadaşlar. Neredeyse 6-7 senedir iOS kullanıcısıyım. Son zamanlarda özellikle Samsung tarafını hem fiyat, hem de performans konusunda beğendiğim için yakında S24 veya S25'e geçmeyi planlıyorum. Ancak aklıma takılan bir konu var. En son Android kullandığım zamanlarda 1-2 sene kullanınca kasmalar donmalar başlıyordu. Tabii üst segment Android kullanmamıştım o zamanlar pek ama genel olarak şikayet buydu. Hala öyle bir durum mevcut mu? Bilgi ve tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim.

"Kasma" dediğin şey tam olarak ne anlamadım ama bu gittikçe yavaşlama olayı elbet her telefonu geçtim cihazda olacak bir şey. Üreticiler işletim sistemlerinin kernel yani çekirdeklerine bataryanın maksimum kapasitesi, işlemci hız davranışları ve benzeri şeyleri zamanla yavaş yavaş kısan ufak ufak mekanizmalar ekliyor, aslında bunlar bazen hem cihazı korumak hem de bu klasik bilinçli eskitme muhabbeti için yapılıyor. Ayrıca yeni güncellemeler de telefonu tabii ki ağırlaştıracak ki zaten bir yerden sonra güncelleştirme desteği de kesiliyor.

Geçtiğimiz aylara kadar S9+ kullanıyordum ve akıcıydı. Eskidendi bahsettiğiniz şeyler. Şuan 2020'de çıkan orta segment S20 FE alsanız bile çok akıcı çalışacaktır.