Sizce en iyi arayüz ikonlarına sahip işletim sistemi hangisi ?

• İos

Oy: 4 11,1%
  • Sade Android

Oy: 7 19,4%
  • Samsung One Ui

Oy: 25 69,4%

• Oy verenlerin toplamı
    36
Makaleler
1
Arkadaşlar, Google pixel 9 Pro XL modelinin incelemesini izliyordum da, arayüz çok basit durmuyor mu? Saf Android ikonları bence çok çirkin. Siz ne düşünüyorsunuz? Şahsen ben Samsung arayüzünü de pek beğenmiyorum. iPhone ikonları gayet tok ve ağır, yani gözüme daha hoş geliyor. Fakat Samsung ikonlarını, Google'a karşı tercih ederim. Google Türkiye'ye gelirse geçmeyi düşünüyordum ama gözüme hiç hoş gelmedi.

Görsel örnektir:

1724952813998.webp

Samsung ikonları:

1724952863447.webp

iPhone ikonları:

1724952891174.webp

Benim şahsî düşüncem arayüz ne kadar basit olursa o kadar iyi. Uygulama ikonlarının detaylı detaylı olmasına gerek yok. Mesela iOS'ta saat uygulamasında uygulamanın ikonu hareket ediyor. Gerek var mı? Yok. Ondan sonra fotoğraflar uygulaması için öyle bir ikona gerek var mı? Yok. Şu an bütün markalar basit logolara geçiyor zaten.

Arkadaşlar, Google pixel 9 Pro XL modelinin incelemesini izliyordum da, arayüz çok basit durmuyor mu? Saf Android ikonları bence çok çirkin. Siz ne düşünüyorsunuz? Şahsen ben Samsung arayüzünü de pek beğenmiyorum. iPhone ikonları gayet tok ve ağır, yani gözüme daha hoş geliyor. Fakat Samsung ikonlarını, Google'a karşı tercih ederim. Google Türkiye'ye gelirse geçmeyi düşünüyordum ama gözüme hiç hoş gelmedi.

Görsel örnektir:

Eki Görüntüle 78799

Samsung ikonları:

Eki Görüntüle 78801

iPhone ikonları:

Eki Görüntüle 78802

Herkesin zevkleri farklı, ben şahsen IOS'un iconlarını beğenemiyorum dediğiniz gibi çok ağır duruyor benim şahsi tercihim Google'ın iconları olurdu daha hafif, tabii ki de başta dediğim gibi zevkler ve renkler tüm olay. ❤️

Benim şahsî düşüncem arayüz ne kadar basit olursa o kadar iyi. Uygulama ikonlarının detaylı detaylı olmasına gerek yok. Mesela iOS'ta saat uygulamasında uygulamanın ikonu hareket ediyor. Gerek var mı? Yok. Ondan sonra fotoğraflar uygulaması için öyle bir ikona gerek var mı? Yok. Şu an bütün markalar basit logolara geçiyor zaten.

Yuvarlak olması çirkin.

Pixel UI'in hafif olma sebeplerinden bir tanesi de fazla ozellestirilmemis olmasi. Stok Android degil ama epey oynanmis bir Android de degil. Pixel 7a'da Android 8 GB kadar yer kapliyordu. Guncelde Pixel'lerde durum nasil bilmiyorum ama S23'umde ise bu durum 16 GB. "Diger" kismini da sayarsak 23 GB oluyor.

Ben net sekilde Pixel UI'i tercih ederim.

Görsel örnektir:

Eki Görüntüle 78799

Samsung ikonları:

Eki Görüntüle 78801

iPhone ikonları:

Eki Görüntüle 78802

Hocam iPhone fanıyım diyorsun yani, başka bir açıklaması yok.

Beğendiğin şeyi kullanabilirsin, Google serisi zaten saf ve hafif olmak için var. Bunu hissettiren bir tasarım ile gelmesi gayet doğal.

Sana Apple fanı dememdeki etken konu başlığında "Android ikonları çok basit değil mi?" yazmandan dolayıdır. Google pixel serisi ikonlar hakkında bir eleştiri başlığı olsaydı az bir nebze hak verirdim, yok ya sanırım vermezdim çünkü Android zaten özgür bir işletim sistemi olduğu için birçok farklı başlatıcı ve ikon kullanma gibi opsiyonlar varken bu başlığı açmak yine de saçma bence.

Tasarımlar markaların kimlikleridir, size hoş gelen başkasına kötü gelebilir. Kısacası boş bir konu olmuş :thumbsdown:

Son düzenleme:
Zevk ve tercih meselesi.
Ben de Samsung cihazımda kaç yıldır farklı tema ve simge paketi kullanıyorum, yeni bir şeye geçiş yapsam gözüm eskisini arar.