PlayStation 3 3

Üstün
Merhaba, elimde ZTE nubia Neo 5G vardı, hoş olmayan sebeple ikiye böldüm neyse. Elimde Sony F311 model telefon vardı, kendisi Android 7 yüklü. YouTube harici bütün uygumalar neredeyse destekliyor, şaşırtan kısım ise P10 işlemci ve 2 GB RAM kasmadan uygulamaları açabilmesidir. Depoyu biraz dadandım, iPhone 6S buldum. 15.8.8 sürümü yüklü. Yazılımı güncel ama ne göreyim Instagram, YouTube desteklenmediği gördüm. Halbuki iOS 15 2021'de çıkış yaptı, eski sayılmaz. Android 7 ise 2016'da çıkış yaptı ve hala uygulamalar destek veriyor. Android ekstra olarak APK avantajı var. 6S bulmuşken bunları görmek biraz hayal kırıklığına uğrattı.

Son düzenleme:
API ile alakalı hocam. Apple çok sık API değiştirip duruyor, eski sürümlere destek vermek zorlaşıyor. Muhtemelen eski iPhone kullanan kişi sayısı da azdır, vendor sadece Apple sonuç olarak. Android 7 çalıştıran cihaz sayısı iOS 15 çalıştıran cihaz sayısından çok çok daha fazladır, geliştiricisi açısından düşüncenin sebebi belli.
Çoğu Android uygulama hala API 21 kullanıyor.

Apple veya Google ile alakası yok. Basit bir geliştirici tercihi diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teorim: Geliştirici imkanları.

Geliştirme kısmında Android daha önde. Android tarafında daha rahat uygulama geliştirebilirsiniz. Bunun için herhangi bir bilgisayar da kullanabilirsiniz. Ancak iOS için Mac şart olması, Android kadar rahat bir Debug ortamı olmaması gibi etkenler iOS tarafında uygulama yapım sürecini de ciddi ölçüde etken.

Şu anda yazmakta olduğumuz kodlama dilinin macOS tarafında kırk takla atıyoruz ve ara sıra "Acaba tüm Apple ürünleri ile ilgili desteklerimizi kesip kurtulsak mı?" diye düşünmüyor da değiliz.