Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

4312

Uzman
Merhaba,

Annemin telefonuna PC üzerinden bir virüs taraması yapmak istiyorum fakat nasıl yapabileceğimi bulamadım. Virüs taraması yapma nedenim banka uygulamalarının "cihazda virüs var" uyarısı ile açılmaması. Mobil üzerinden Bitdefender ve ESET ile denedim fakat bir sorun çıkmadı. Malwarebytes ve Kaspersky'da deneyecektim fakat Play Store üzerinden indirilemiyordu ve Play Store dışında da indirmek istemedim. Diğer antivirüslere de pek güvenmediğimden PC üzerinden KVRT, Emisoft Emergency kit, Eset Online Scanner gibi araçlarla tarama yapmak istiyorum fakat USB ile bağladığımda telefonu virüs tarama uygulamalarına algılattıramıyorum. Bu sorun için çözümünüz nedir?

Son düzenleme:
Çözüm
@Heribert Yavuz @409 Sorunu çözdüm. Kaç tane virüs tarayıcısına taratsam da hiçbir şekilde virüs çıkmadı ama sadece bir uygulamayı silerek kuveyt türk'ün o "virüs" dediği şeyden kurtuldum. Uygulama ise Google Play Store'den indirilmiş "Risale-i Nur Kütüphanesi" adlı bir uygulama :D. Şöyle ki, annem bile bu uygulamayı ne zaman indirdiğinden emin değil. Kaspersky, ESET, Bitdefender gibi antivirüslere takılmadığı için uygulamayı övsem mi yoksa Google Play'de virüs olduğu için Google Play'i mi gömsem emin olamadım.
Nedenini açıklayabilir misiniz? Bilgisizliğimden soruyorum.

İkisi de farklı OS çünkü. Sen hiç Android işletim sistemindeki bir antivirüsün bilgisayar taradığını gördün mü? Ayrıca asıl soru şu olmalı. Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz? Açık patlatıp root yetkisine sahip olan bir APK kurmadığın sürece ( bu da zaten nadir gerçekleşen bir olay ) telefonun root klasörüne kolay kolay virüs sokamazsın. Her türlü format sonrasında siliniyor.

@409, Antivirüsün görmedim ama PC üzerinden USB, Network Debug üzerinden bootloader kilidi vs. açmadan android sistem uygulamalarına kadar kontrol edebildiğimizi gördüm.

Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz?
Yukarıda açıkladım. İyi bir antivirüs taraması yapmak. Banka uygulamalarına giriş yapamıyorum ve ileride belki işime yarar diye yapma yöntemini öğrenmek istiyorum, tabii varsa.

Telefondaki virüs tarayıcılarının sonuçlarına da pek güvenemem de var. Malum, bir antivirüsün temiz gösterdiğini diğerinde virüs var gösterebiliyor.

@409, Antivirüsün görmedim ama PC üzerinden USB, Network Debug üzerinden Bootloader kilidi vs. açmadan Android sistem uygulamalarına kadar kontrol edebildiğimizi gördüm.

Yukarıda açıkladım. İyi bir antivirüs taraması yapmak. Banka uygulamalarına giriş yapamıyorum ve ileride belki işime yarar diye yapma yöntemini öğrenmek istiyorum, tabii varsa.

Telefondaki virüs tarayıcılarının sonuçlarına da pek güvenemem de var. Malum, bir antivirüsün temiz gösterdiğini diğerinde virüs var gösterebiliyor.

O halde sebebini antivirüs geliştiricilerine mail atarak sorabilirsiniz. Ayrıca banka cihazda virüs var diye uyarı verdiğini ilk defa gördüm. Ekran görüntüsü gönderir misiniz? Bilgisayarda kullandığınız antivirüslerin hemen hemen hepsi Android için de var.

Dediğin şey büyük ihtimalle root uyarısı ama klasik TR bankası işte ne beklersin? Bazı bankalar jailbreak/root var diyor bazıları trojan. Direkt virüs var diyeni ilk kez gördüm. O kadar yeteneği var ise bir de temizleseymiş bari :D.

@409,
1733337419909.webp

Dediğin şey büyük ihtimalle root uyarısı ama klasik TR bankası işte ne beklersin? Bazı bankalar jailbreak/root var diyor bazıları trojan. Direkt virüs var diyeni ilk kez gördüm.

Sorun da şu ki: annemin telefonu olduğundan dolayı daha önce hiçbir şekilde normal kullanımın dışına çıkılmadı. Telefon A9 2018, daha ilk alındığından beri hiç sıfırlanmadı bile.

O kadar yeteneği var ise bir de temizleseymiş bari :D.
Kesinlikle katılıyorum :D.