Ani program çökmeleri

Hooiser

Uzman
Selam arkadaşlar, bugün artık kronik olduğunu düşündüğüm bilgisayar arızamdan bahsedeceğim.
8 ay önce oyunların sonrasında tüm programların çökmesiyle uzun bir arıza bulma serüveninin ardından.
İşlemcimin arızalı olduğunu işlemcimi değiştirdiğimde fark ettim. İşlemcimi garantiye yolladım ve arıza onlar tarafından da onaylandı ve işlemcim yenisiyle değiştirildi.

Fakat maalesef aynı arızaları bugün de almaya başladım maalesef. Arkadaşlar ani program çökmeleri ki burada her türlü programdan bahsedebiliriz donuyor kilitleniyor ve bilgisayarı yeniden başlatmadan kurtulamıyorum. İşlemcimin yine arızalı olduğuna inanmıyorum. PSU veya anakartım ya da herhangi bir parçam işlemciye zarar veriyor olabilir mi?

Her türlü görüşünüze açığım yardımınız için teşekkürler. İşlemcim 13700KF ekran kartım Gainward RTX 4080 PSU: Corsair RM850X.
Ayrıca Memtest farklı disk ve farklı anakart ile denemeler yaptım.

Anakart yüzünden oluyor.

Daha çok BIOS ile alakalı. BIOS pilini değiştir bakalım.

PSU'un gayet yeterli onunla alakalı bir sorun olacağını sanmıyorum. Anakartsal bir problem olabilir. Anakartın modeli ve BIOS sürümü nedir?
Öncelikle BIOS ayarlarını sıfırlayabilirsin. Ardından BIOS'u güncelleyebilirsin. Hala sorun devam ediyorsa bir de anakart satıcı ile iletişime geçmeni önerebilirim. Bu dediklerim anakartında sıkıntı varsa sırası ile yapmanı önerdiklerim. Tabii ki anakart modelin ile BIOS sürümünü paylaşırsan daha net cevaplar alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…