S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,
Aslında size bir sorum yok, sadece fikirlerinizi almak istiyorum.

Şöyle ki, hemen anlatayım:
Ben 28 yaşındayım. Yurtiçi Kargo'da çalışıyorum ve gece personeliyim. Hatta orada müdürüm. Altımda çalışan kişi sayısı 23–25 civarında. Hem çalışanlarla ilgileniyorum hem de mail yoluyla gelen müşteri taleplerine cevap veriyorum. Ama son zamanlarda oldukça gerginim. Her şeye çok çabuk sinirleniyorum.

Geçen gece kargo yere düştü diye sinirlendim ve “niye düşüyorsun lan?” diyerek kargoya bağırdım. Komik gelebilir size ama… normal bir insan kargo yere düşse alır, yerine koyar. Ben ise tam tersini yapıp daha da öfkeleniyorum.

Geçmişimde bazı şeyler yaşadım:
•En yakın arkadaşımı trafik kazasında kaybettim.
•Askerde başıma bazı olaylar geldi.
•Bazı arkadaşlarım tarafından istenmeyen biri oldum.
•5–6 yaşlarındayken dedemden şiddet gördüm.
•Nişanlımdan ayrıldım, bazı ailesel sebeplerden dolayı.

Ve bunun gibi daha birçok şey…
Anlatması uzun ama şunu sormak istiyorum:
Acaba bu ani sinirlenmelerim geçmişte yaşadığım olaylardan mı kaynaklı olabilir? Bir tek kötü alışkanlığım sigaram var, başka bir şeyim yok.

Kişinin yapısıyla alakalı ya. Ben de çok parlarım en ufak şeye. Bazen pamuk gibi olurum. Kafanızda bir şey takılı olabilir belki. Eve gelince balkona oturun depresif olmayan bir playlist açın geceyi izleyin hocam.

Genetik sinir hastalıkları ve psikolojik sorunlar olabilir. Evet bence yaşantınız ve geçmişiniz ile ilgili. Psikologdan yardım alabilirsin. Kendinizi tükenmiş gibi hissediyor musunuz?

Havanın serin olduğu zamanlar yürüyüşe çık. Telefondan ve sosyal medyadan biraz uzaklaş o sıra. Aklında sadece yollar , binalar ve doğa olsun. Hobi edinebilirsin boş zamanlarında. Gevşemek ve stres atımı için spor yapabilirsin. Hatta spor en harika şey olur. Bol bol sosyalleşip sosyalleşirken duygularını stabil etmeyi öğrenebilirsin. Biraz can sıkan konulardan uzaklaş. Gerek haber kanalları ve arkadaşların ile tartıştığın can sıkan konular.

Bende de ani sinirlenme tarzı bir şey olmaya başladı. Ama ben sinirlendiğimde içime atıyorum. Bir iş yapıyorsam bırakıyorum mesela. Bugün olmaya başladı. İstemeden yapıyorum?