Ben de novel-manga tarafını tercih ediyorum, anime adaptasyonları genellikle vasat ve sansürlü oluyor.
Mangaların da en kötü tarafı yıllar boyunca bir köşeye terk edilmesi oluyor.
Artık animeleri çocuklara hitap edecek şekilde sansürleyerek vizyona çıkarıyorlar, can sıkıcı şeyler bunlar.

Vaktin varsa anime izlemek eğlencelidir, birçok artısı da yazılmış zaten. Tek kötü yanı, animeye aktarılması kötü olan serilere de arada denk geliyor olabilmek.

Misal, bu senenin en çok ve haklı olarak taşlananı One Punch Man 3. sezon animesiydi.

Onun dışında, manga okumayı devam serileri çıkmayan animeler ve hikayenin devamında neler oluyor diye merak eden kitleler de takip edebiliyor. Misal, ben de yıllardır One Piece mangasını takip ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence manganın animelerden ya da diğer çizgi romanlardan ayrılan tek olumsuz yanı çizimlerinin siyah–beyaz olması. Onun dışında bence manga kültürünün bir sorunu yok. Aslında bir sorun daha var ama o da genel olarak mangalara değil de bizim ülkeye özgü.

Belli başlı eserler hariç çok fazla Türkçe manga yok. Zaten Türkiye'de fazla Türkçe manga çıkmıyor. Kitapçıların manga/çizgi roman bölümleri ile çizgi romancıların manga bölümleri hep kısıtlı kalıyor gözlemlediğim kadarıyla.

Çoğu serinin noveli var aslında Türkçe bulamazsınız, sadece adamakıllı çevrilmiş 3-4 seri anca var zaten. İngilizce sorun değil derseniz, istediğinizi bulabilirsiniz. Şu an mushoku tensei okuyorum, arada girip 40-50 sayfa okuyup çıkmak sarıyor. Animede işlenmeyen çok fazla şeye şahit oldum. Keşke olsa dediğim animede göremediğim şeyleri novelde bulabildim.

Şimdi baktım haklısınız İngilizce çoğu serinin varmış ama Türkçe maalesef.

Ek olarak eklemek istiyorum. Animesi olmayan veya güzel işlenememiş çok güzel mangalar var. Inside Mari, Homunculus falan çok tatlı seriler; psikolojik korku yoksunluğunun olduğu anime camiasında bana biraz da olsa tatmin hissi verebilmiş seriler bunlar.

Evet yazıda da değindim mangası çok iyi olup animesi olmayan seriler var.

Çok fazla var hocam.

Gerçi isekai gibi başlayan seriler en iyileri, LOTM, RI, ORV, TBATE, SS vesaire. Sizlik olmadığını düşünseniz dahi Lord of the Mysteries ve Reverend Insanity serilerine şans vermenizi öneririm. Alışılagelmiş isekailer ile alakaları yok. İkisi de Çinli yazarların elinden çıkmış seriler zaten.

Reverend Insanity okumayı düşünüyordum bende çok fazla karşıma çıkıyor.

Ben de novel-manga tarafını tercih ediyorum, anime adaptasyonları genellikle vasat ve sansürlü oluyor.
Mangaların da en kötü tarafı yıllar boyunca bir köşeye terk edilmesi oluyor.
Artık animeleri çocuklara hitap edecek şekilde sansürleyerek vizyona çıkarıyorlar, can sıkıcı şeyler bunlar.

Evet aynı şekil düşünüyorum.

Vaktin varsa anime izlemek eğlencelidir, birçok artısı da yazılmış zaten. Tek kötü yanı, animeye aktarılması kötü olan serilere de arada denk geliyor olabilmek.

Misal, bu senenin en çok ve haklı olarak taşlananı One Punch Man 3. sezon animesiydi.

Onun dışında, manga okumayı devam serileri çıkmayan animeler ve hikayenin devamında neler oluyor diye merak eden kitleler de takip edebiliyor. Misal, ben de yıllardır One Piece mangasını takip ediyorum.

Evet maalesef ki mangaya hakaret denebilecek animeler çıkabiliyor OPM 3. sezon örneğin.
One Piece'de de TOEI 1 manga bölümünü 2 anime bölümü yapacak neredeyse o kadar berbat Pacing'i var.

Bence manganın animelerden ya da diğer çizgi romanlardan ayrılan tek olumsuz yanı çizimlerinin siyah–beyaz olması. Onun dışında bence manga kültürünün bir sorunu yok. Aslında bir sorun daha var ama o da genel olarak mangalara değil de bizim ülkeye özgü.

Belli başlı eserler hariç çok fazla Türkçe manga yok. Zaten Türkiye'de fazla Türkçe manga çıkmıyor. Kitapçıların manga/çizgi roman bölümleri ile çizgi romancıların manga bölümleri hep kısıtlı kalıyor gözlemlediğim kadarıyla.

Özellikle son zamanlarda AI'ın gelişmesiyle beraber renkli manga sayısı arttı ancak hala çoğu seride yok.
Türkçe manga konusunda da haklısınız Türkçe içerik çok kısıtlı.