WaffenSoul

Uzman
Arkadaşlar merhaba, uzun soluklu ve kendini izleten anime önerilerinize açığım. Herhangi bir izleme sırası olanlar varsa onları da belirtirseniz çok memnun olurum.

Clannad, no Game no Life, megalo box, meikyuu Black Company, evangelion, lucky star, afro samurai.

Dororo, dr stone gibi güzel animeleri öneren olmamış. Bu ikisi dışında monogatari, fate serisi ve jojo'ya özellikle bakabilirsin.

Popülerlerden Naruto ve One Piece. Rahatlık açısından bunları Animecix'den izleyebilirsin.

Naruto ilk sezon ve Shippuuden ise devamı. Ara filmleri var ama izlemen şart değil. İstersen bazı filler bölümleri atlayabilirsin. Filler bölümler anime ve manga arasındaki dengeyi sağlamak için var. Atıyorum manga yazarının olduğu bölüme geldiler ama haftaya yeni bölüm atmaları gerekiyor. O bölümleri karakterlerin gündelik hayatı, yan hikaye gibi şeyler ile dolduruyorlar.

One Piece izlemedim, ama FT kadar kötü olacağını sanmıyorum. Benzeri olan FT her şeyi bitirme huyum varken izledim ve açıkcası hiç sevemedim. Kısaca Fairy Tail'den uzak dur.

Bunun dışında Kingdom önerebilirim. Yerelde çok popüler değil. Mangası genelde Japonya'da en çok satanlardan aşağı inmiyor. Animesi muazzam değil. Özellikle ilk sezon animasyonu Habil ve Kabil çizgifilmi kıvamında olduğundan çoğu kişi devam ettiremeden salıyor. İlk sezonuna katlanırsan güzel bir savaş animesi izleyebilirsin. Hatta tek savaş animesi dersem yeridir, diğer savaş animeleri öner dersen de Arslan Senki var. Ama o da tam anlamıyla bitmiş bir seri değil ve Kingdom kadar savaş odaklı değil.

OP'da da gördüğün gibi ilk sezon böyle. Ama sonradan çizime geçiyorlar. İngilizceniz varsa bu seriyi yabancı sitelerden izle. Özellikle Anikeyf leş çevirisinden bir şey anlamam ihtimalin yüksek.

Çok popüler olmadığından trailer ve ilk OP'unu bulamadım. İlk sezonda bu ending gibi çizimler yok. Ama kesinlikle katlanabilirsen ve savaş, taht kavgası gibi şeylere ilgin varsa saracaktır. Yine de genel olarak mangası daha çok sevilir belirteyim. Bir tık kişisel övdüğüm seri diyebilirim.

Yine yerelde benim sadece izlediğimi düşündüğüm World Trigger bakılabilir. İlk sezonu uzundur. Sonra 13 bölümlük bir animeye döndü. Ama yine de keyifli olduğunu düşünüyorum. Bütçeleri olsa bence gayet hızlı da gelecek ama malum bu dönemde en çok para Isekai'den geliyor. Üretmesi de basit olduğundan izleyip geçiyor insanlar. Ben de izliyorum tür hakkında sıkıntım yok. Ama genel olarak anime sektörünün daraldığını, kazanç dinamiklerinin değişmesi gerektiğini gösteriyor. Bu yüzden uzun seriler çok nadir çıkıyor.

Neyse bu seride önemli ve merak uyandıran hikaye(mangasını okumadım, genel olarak da sevmiyorum) olduğu yerlere daha yeni yeni geliyor. Belki bu kısımda çıtayı çok yükseltebilirler. Şimdilik Naruto izlediysen belki onun eğitim ve eğitimin sonucunu gösterdikleri sınav kısmı gibi bir yerdeler. Bir tık AoT'un hikayesine benzerlik gösteren yerleri var.

Çok önermeyi düşünmedim ama uzun olarak Black Clover var. Yine OP, Fairy Tail benziyor. Çok iyi olduğunu söyleyemem. Ama bence gördüğüm uzun serilerden en akıcı giden anime olabilir. Aralardaki 1-2 filler bölüm hariç 100 bölüm civarıyken başlayıp, çok kısa sürede güncele kadar gelmiştim.

My Hero Academia sonradan ekleyeyim dedim. Bu animede bir sezon iyiyken bir sezon durgun sorunu var. Ama sonlara doğru bayağı keyifli oluyor. Yine shonen olduğundan uzun bir anime.

Son düzenleme:
Darker than Black izleyebilirsin. İki sezonu var ve sezonlar yaklaşık 25 bölüm civarında. 2000'lerin az bilinen golden age animelerinden.