Allah kabul etsin bir şey diyemiyorum, öğretmenlerin çoğunun Müslüman olduğunu düşünürsek ve öğrencilerine çoğunun Müslüman olduğunu düşünürsek kendi dinlerinince kendinileri için ibadet etmelerini ve dua etmelerini düşünmeleri çokta absürt kaçmaz. Din ve devlet işlerinin ayrılmasıyla da bu durumun çok bir alakası yok çünkü okullarda bir bürokratik süreç yok ancak bu ve bunun gibi masumane davranışlar istismar ediliyor ve kimi değerlerin karşısına konmak için yapılıyorsa (ki en azından bu olay için o kadar da ark niyetli değilim şahsen) sonuna kadar karşı çıkılmalı.

Zorunlu denmemiş niye bu kadar geriyor sizi bu?

Kardeşim seni niye gerdi ki bu kadar isteyen gider isteyen gitmez.

Vay vay, sizi zeki şeyler sizi. Demek zorunlu olmaması bu işi masum yapıyor, öyle mi?

Koskoca ülkede imam kalmadı da devlet kurumları namaza çağrı yapacak. "Milli Eğitim Müdürlüğü" bak adı üzerine. "Milli İbadet Müdürlüğü" yazmıyor.

Bazı şeylerin farkında olmamanız çok üzücü.

Gerçekten şeriat gelmiş gibi. Bir de veliler de katılsın yazılmış ya. Herkes Müslüman değil bunu aklınızdan çıkarın.

Kimseyi zorla çağırmıyorlar sizi neden rahatsız etti aynı zamanda Müslüman olan gider olmayan gitmez.

Din ve devlet işlerinin ayrılmasıyla da bu durumun çok bir alakası yok çünkü okullarda bir bürokratik süreç yok
Cuma hutbelerinde, 19 Mayıs'da, 29 Ekim'de camilerde Büyük Atatürk anılmıyorsa, Milli Eğitim Bakanlığı denen kurum da öğrencileri namaza çağıramaz.

Cuma hutbelerinde, 19 Mayıs'da, 29 Ekim'de camilerde Büyük Atatürk anılmıyorsa, Milli Eğitim Bakanlığı denen kurum da öğrencileri namaza çağıramaz.
Bunu onaylayan veya buna dair doğru yanlış diyen herhangi bir açıklama veya göndermede bulunduğumu gördünüz mü?
Hutbelerinde ülkenin kurulumunda hususiyeti ve üzerine düşülünülmesi gereken şeylere düşmüyorlarsa bu başta o koltuğa oturtulanların hatta bu koltuklara oturtanların suçu ve ayıbı, buna karşın bunu değiştirme şansım olsa zaten bir saniye daha durmadan buna engel olurum inancınız tam olsun. Bu düzenden inanın usandım.
Evet öylesin canım. Var mı soru. 😘

Laik ülkedeysen kurallara uymak zorundasın kanki.
Bi bitemediniz gerçekten!