Bunu onaylayan veya buna dair doğru yanlış diyen herhangi bir açıklama veya göndermede bulunduğumu gördünüz mü?
Hutbelerinde ülkenin kurulumunda hususiyeti ve üzerine düşülünülmesi gereken şeylere düşmüyorlarsa bu başta o koltuğa oturtulanların hatta bu koltuklara oturtanların suçu ve ayıbı, buna karşın bunu değiştirme şansım olsa zaten bir saniye daha durmadan buna engel olurum inancınız tam olsun. Bu düzenden inanın usandım.
Aslında aynı fikirdeyiz. Sizin düşüncenize kendi fikrimi ekledim fikir alışverişi olsun diye. Sizin kadar iyimser bakamıyorum olaya yalnızca.

Evet öylesin canım. Var mı soru. 😘

Laik ülkedeysen kurallara uymak zorundasın kanki.

Atatürk'e tapalım dinle ilgili olan şeyleri yasaklayalım başörtüsünü yasaklayalım muhafazakar kesimi Atatürk'e düşman edelim bunun yüzünden AKP iktidarda kalıyor işte.

Burada adam demiyor ki şeriat gelsin şu olsun bu olsun, isteyen gider isteyen gitmez diyor ve evet esasında da bu böyle devlet bunu hür iradesinde tutuyor.
Sonrasında da laik ülke kuralları demişsiniz ancak laik ülke kuralları derken yasadaki bu kurallar neler bana açıklayabilir misiniz? Sanki ben mi yanlış biliyorum yoksa bu laikliğin açıklaması zaten "Dini, ilahi, dış büyük güçlere veya başka inanışlara dayanan" kuralların reddedilmesi ve rasyonel, Türk milletinin örf ve geleneklerine göre düzenlenmesi değil midir Türkiye Cumhuriyetinin laik düzeni yoksa ben mi yanılıyorum?

Ben pek absürt bir şey göremedim. Sabah namazına çağırmışlar ve bu gayet doğal, isteyen gitsin istemeyen gitmesin niçin bu kadar gerildiniz? Kimsenin dinine karışılmayan laik bir ülkedeysek ister Hristiyan kiliseye çağırır ister Müslüman camiye çağırır.

Allah kabul etsin bu arada şimdiden.

Ben pek absürt bir şey göremedim. Sabah namazına çağırmışlar ve bu gayet doğal, isteyen gitsin istemeyen gitmesin niçin bu kadar gerildiniz? Kimsenin dinine karışılmayan laik bir ülkedeysek ister Hristiyan kiliseye çağırır ister Müslüman camiye çağırır.

Allah kabul etsin bu arada şimdiden.

Burada adam demiyor ki şeriat gelsin şu olsun bu olsun, isteyen gider isteyen gitmez diyor ve evet esasında da bu böyle devlet bunu hür iradesinde tutuyor.
Sonrasında da laik ülke kuralları demişsiniz ancak laik ülke kuralları derken yasadaki bu kurallar neler bana açıklayabilir misiniz? Sanki ben mi yanlış biliyorum yoksa bu laikliğin açıklaması zaten "dini, ilahi, dış büyük güçlere veya başka inanışlara dayanan" kuralların reddedilmesi ve rasyonel, Türk milletinin örf ve geleneklerine göre düzenlenmesi değil midir Türkiye Cumhuriyeti'nin laik düzeni yoksa ben mi yanılıyorum?

Arkadaş izlediği birkaç ümit özdağ editinin gazına gelmiş sanırım 😀