Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
İyi de günde 5 vakit ezanlarla zaten namaza çağırılıyoruz zaten o mu sıkıntı yarattı sadece? Bence sorun yok.
Meteor düşsede sorun yok senin için zaten dostum.
mustaine
Üstün
Meteorun sana şu ana kadar bir zararı oldu mu ki zaten?Meteor düşse de sorun yok senin için zaten dostum.
Bu kurumun varliginin degil iktidarin sorunu. O zaman TSK de dolayli yoldan Cumhurbaşkanı'na bagli, onu da mi kapatalim?
Nedense bir gariplik göremedim. Ortada kötü bir niyet yok, öğrencilerin sınavları iyi geçsin diye dua edelim düşüncesiyle yapılan bir şey. Ülkedeki gençlerin bir kısmının islama inanmaması hepsinin ve ailelerinin inanmadığını göstermez, isteyen gider namazını kılar dua eder yoluna devam eder.
Gören sanacak kafalarına silah yayarak çağırıyorlar. Ne bu kadar dokunuyor size anlayamıyorum cidden.
Bir de nerede laiklik kalmışta laik bir ülkeyiz deyip duruyorsunuz anlamış değilim. Hani bu laikliği ben neden göremiyorum. Laik bir ülke olmayı uzun zaman önce bıraktık biz.
Anlamadiginiz şey bu yapilanin devletin kurulus ilkelerinden birine ters dusuyor. Herhangi bir vakif, kurulus veya unlu bir insan cagirsa neden tepki gosterelim?
Cagrida zorunluluk yok ancak muhafazakar aile bunu gorunce cocugunu sinav gunu sabahi buna gitmeye zorlayabilir. Belki çocuk inanmiyor veya bunun gerekli olmadigini dusunuyor olabilir, bu durumda cocugun sinavi iyi mi etkilenir kotu mu?
gustavo
Üstün
Ülkemiz laik ya hani? Ülkemizde Arap kültürü yok ya?
Bu tip şeyler olsun derseniz Afganistan en iyi yer. Gayet kuranda yazan şeriatı uyguluyorlar.
Ülke laik kanka laik.
Ülke parentez içinde laik.
Anlamadiginiz şey bu yapilanin devletin kurulus ilkelerinden birine ters dusuyor. Herhangi bir vakif, kurulus veya unlu bir insan cagirsa neden tepki gosterelim?
Cagrida zorunluluk yok ancak muhafazakar aile bunu gorunce cocugunu sinav gunu sabahi buna gitmeye zorlayabilir. Belki çocuk inanmiyor veya bunun gerekli olmadigini dusunuyor olabilir, bu durumda cocugun sinavi iyi mi etkilenir kotu mu?
Ben zaten bu yapılanın iyi bir şey demiyorum ki din ile devlet işlerinin ayrık olması gerektiğini savunan bir insanım ancak kuruluşuna aykırı olmasına rağmen ülkemiz resmen din ve din adamları tarafından yönetilir bir haldeyken böyle bir çağrı pek abes kaçmıyor. Şahsen normal karşılayabiliyorum.
Açıkçası o yaşta inanmıyorum diyenlerin birçoğu araştırmadan etmeden bodoslama inanmıyorum ya diyen tiplerden, 15 20dk namaz kılarmış gibi yapsa emin ol çok kötü bir şey olmaz veya gider miş gibi yapması.
Zaten dinin devletin en minik kuruluş dahil A'dan Z'sine kadar hiçbir alana giriş yapmaması gerek ama nerede. Bir sonraki seçim döneminde veya sonraki dönemler yıllar içerisinde bizler elimizden geldiği kadar olması gereken şekle sokmaya çalışacağız.
Niyet okuma üzerinden bir şeyleri kapatacak veya yasaklayacaksak ayakta duran hiçbir şey kalmaz memlekette. Hala şaşırıyorum, şu an insanların namaza çağrılmasının yanlış bir şey olduğu tartışılıyor, şaka gibi.Cagrida zorunluluk yok ancak muhafazakar aile bunu gorunce cocugunu sinav gunu sabahi buna gitmeye zorlayabilir. Belki çocuk inanmiyor veya bunun gerekli olmadigini dusunuyor olabilir, bu durumda cocugun sinavi iyi mi etkilenir kotu mu?
Astronotarda
Üstün
Bu nasıl bir saçmalık. (önce dini görüşümü anlatacağım okumanız şart değil) Allah'ın gönderdiği kitap ve okunan namaz zaten insanları çağırırken devlete mi düşmüş namaza çağırmak?![]()
LGS öncesi okullara yazı gitti: Haydi namaza
Ankara/Mamak Milli Eğitim Şube Müdürü, okullara gönderdiği resmi yazıda LGS sınavı öncesi Mamak Merkez Cami’nde sabah namazı ve kuran tilaveti programı gerçekleştirileceği duyuruldu.www.odatv.com
Gerçekten şeriat gelmiş gibi. Bir de veliler de katılsın yazılmış ya. Herkes müslüman değil bunu aklınızdan çıkarın.
Ayrıca herkes İslam dinine mensup değil. Ne kadar saçma bir şey. Amerika vb. ülkelerde birden çok din var kimse "haydi kiliseye" diye bağırmıyor. Cidden ilklerin ülkesiyiz ve bu ilkler saçma.
Yanlış bir şey çünkü. Hem dini hem sosyal olarak yanlış bir şey. Ezan zaten insanları namaza çağırmaya okunur. Ve herkes İslam dinine inanmıyor. Olay bu.Niyet okuma üzerinden bir şeyleri kapatacak veya yasaklayacaksak ayakta duran hiçbir şey kalmaz memlekette. Hala şaşırıyorum, şu an insanların namaza çağrılmasının yanlış bir şey olduğu tartışılıyor, şaka gibi.
Ne yapalım hacı abi, ülkede %15 azınlık İslam dinine inanmıyor diye, %85'lik kısmı namaza çağırmayalım mı? Zaten inanmayanları çağırmıyorlar ki namaza, inananları çağırıyorlarYanlış bir şey çünkü. Hem dini hem sosyal olarak yanlış bir şey. Ezan zaten insanları namaza çağırmaya okunur. Ve herkes İslam dinine inanmıyor. Olay bu.
Yeni konular
-
G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL30 RAM ne kadara alınır?
- Teknopatici
-
-
Acer Nitro 5'in şarj soketinden ses gelmesi garanti kapsamına girer mi?
- ahmetcan2321
-
-
-
-
50.000 TL'ye kadar her şey dahil sistem tavsiyesi
- Alessandro Del Piero
-
-
-