Makaleler
4
Yer
Kuruçeşme
Merhabalar, aromalı veya aromasız, kaliteli kreatin önerebilir misiniz? Creapure falan hangisi daha iyi olur belirtirseniz de sevinirim. Bir de ben direnç antrenmanından ziyade (kendimi alıştıramadım) çok LISS yaparak yağ oranımı %13 aralığına falan düşürdüm, kreatin kullanma amacım da uzun hacimli kardiyolardan sonra (2-8 saat aralığında urban hiking, rucking, brisk walking) recovery'i az biraz daha iyi yapmak ve az biraz kas tonusu kazanmak (Özellikle bacak ve core için) fakat ben aşırı kardiyo yaptığım için gün içinde zaten çok su kaybı yaşıyorum (Fakat günlük 5L su almayı da ihmal etmiyorum.) Kreatin kullanırken bu göreceğim etkiyi azaltır mı? Bir de 5L benim kreatin kullanmadan günlük normalim, kreatin kullanmaya başlayınca bunu arttırmam mı gerekli?

Eğer marka takıntınız yoksa aromalı/aromasız fark etmez, önemli olan saf kreatin monohidrat olması. Creapure ham madde kalitesi ve saflık konusunda en güvenli tercihlerden biri, bütçe uygunsa Creapure içeren ürün alınabilir ama şart değil.

Kreatin su kaybını artırmaz, tam tersine kas hücrelerinde su tutulmasını artırır. Bu yüzden uzun kardiyolar sonrası toparlanmaya az da olsa katkı sağlayabilir. Ancak recovery konusunda mucize beklememek lazım, asıl farkı yüksek yoğunluklu egzersizlerde performans ve güç tarafında gösterir.

Günlük 5 litre su zaten yeterli görünüyor. Kreatine başlayınca ekstra litrelerce su içmek gerekmiyor, susadıkça içip idrar rengini takip etmeniz yeterli. Çok uzun süreli yürüyüş, rucking veya hiking yaptığınız günlerde ise su kadar elektrolit (sodyum, potasyum vb.) alımına da dikkat edin. 3-5 gram kreatini her gün düzenli kullanmanız yeterli olur.

Tavsiye olarak da servis sayısı ve fiyat olarak makuldür.

Yarışmacı değilsen bir tık abartıyorsun gibi geldi süreci belirtmek istedim.
Yok ben öylesine ultra walk challenge yapıyorum kendi kendime ya. Belirli öyle bi' amacım yok. Şubat ayından sonra kilo vermeye karar verdim sadece, aslında vücut durumum ve yağ oranım önceye göre çok iyi ama terapi gibi geldiğinden devam ediyorum.

Eğer marka takıntınız yoksa aromalı/aromasız fark etmez, önemli olan saf kreatin monohidrat olması. Creapure ham madde kalitesi ve saflık konusunda en güvenli tercihlerden biri, bütçe uygunsa Creapure içeren ürün alınabilir ama şart değil.

Kreatin su kaybını artırmaz, tam tersine kas hücrelerinde su tutulmasını artırır. Bu yüzden uzun kardiyolar sonrası toparlanmaya az da olsa katkı sağlayabilir. Ancak recovery konusunda mucize beklememek lazım, asıl farkı yüksek yoğunluklu egzersizlerde performans ve güç tarafında gösterir.

Günlük 5 litre su zaten yeterli görünüyor. Kreatine başlayınca ekstra litrelerce su içmek gerekmiyor, susadıkça içip idrar rengini takip etmeniz yeterli. Çok uzun süreli yürüyüş, rucking veya hiking yaptığınız günlerde ise su kadar elektrolit (sodyum, potasyum vb.) alımına da dikkat edin. 3-5 gram kreatini her gün düzenli kullanmanız yeterli olur.

Tavsiye olarak da servis sayısı ve fiyat olarak makuldür.
Anladım, marka takıntım yok, bir de aldığım saat ne kadar önemli? Yani ben sabahtan alıp işi çözmeyi düşündüm ama belirli bir önemi var mı? Elektrolit dengesini sağlamaya çalışıyorum günlük ciddi 1-2L sudan kilo kaybı gördüğümden içtiğim suya genelde limon, maden suyu falan ekliyorum her zaman.

Yok ben öylesine ultra walk challenge yapıyorum kendi kendime ya. Belirli öyle bi' amacım yok. Şubat ayından sonra kilo vermeye karar verdim sadece, aslında vücut durumum ve yağ oranım önceye göre çok iyi ama terapi gibi geldiğinden devam ediyorum.

Anladım, marka takıntım yok, bir de aldığım saat ne kadar önemli? Yani ben sabahtan alıp işi çözmeyi düşündüm ama belirli bir önemi var mı? Elektrolit dengesini sağlamaya çalışıyorum günlük ciddi 1-2L sudan kilo kaybı gördüğümden içtiğim suya genelde limon, maden suyu falan ekliyorum her zaman.
Gün içinde almanız yeterli hocam.

Yok ben öylesine Ultra walk challenge yapıyorum kendi kendime ya. Belirli öyle bi' amacım yok. Şubat ayından sonra kilo vermeye karar verdim sadece, aslında vücut durumum ve yağ oranım önceye göre çok iyi ama terapi gibi geldiğinden devam ediyorum.

Anladım, marka takıntım yok, bir de aldığım saat ne kadar önemli? Yani ben sabahtan alıp işi çözmeyi düşündüm ama belirli bir önemi var mı? Elektrolit dengesini sağlamaya çalışıyorum günlük ciddi 1-2l sudan kilo kaybı gördüğümden içtiğim suya genelde limon, maden suyu falan ekliyorum her zaman.

Yediğiniz etlerden belli bir miktar kreatin geliyor zaten, her gün düzenli alabileceğiniz bir saatte atın gitsin. Ben genelde spordan sonraki öğünle alıyorum.