Açıkçası o yaşta inanmıyorum diyenlerin birçoğu araştırmadan etmeden bodoslama inanmıyorum ya diyen tiplerden, 15 20dk namaz kılarmış gibi yapsa emin ol çok kötü bir şey olmaz veya gider miş gibi yapması.

15 20 dakika namaz kilmislar kilmamislar onemli olan o degil ki, bunu sinav gunu yapmalari. Ayni gun devlet kurumu "hadi kiliseye" yerine "hadi camiye" dedi diye pek sorun edilmemeli denmesini dogru bulmuyorum. Temelde ayni fikirdeyiz, bunda da sasilacak bir şey yok her zamanki halleri ancak yine de yanlış oldugunu soylemek gerek.

Niyet okuma üzerinden bir şeyleri kapatacak veya yasaklayacaksak ayakta duran hiçbir şey kalmaz memlekette. Hala şaşırıyorum, şu an insanların namaza çağrılmasının yanlış bir şey olduğu tartışılıyor, şaka gibi.

Niyet okuma yapmiyoruz ki, anayasaya aykiri durum var ve bunu soyluyoruz. Asil "ulkenin cogu Müslüman" gibi cikarimlar yaparken siz niyet okumus oluyorsunuz. Nereden biliyorsunuz cogunlugun hangi dine inandigini?

Ne yapalım hacı abi, ülkede %15 azınlık İslam dinine inanmıyor diye, %85'lik kısmı namaza çağırmayalım mı? Zaten inanmayanları çağırmıyorlar ki namaza, inananları çağırıyorlar :D
Çağırmasınlar? %85 inanan her gün namazı kılıp ibadet ediyor sanki. Etraf içki içenlerle dolu. Kimse kimsenin dinine veya dinini yaşayışına karışamaz. Ayrıca sınav öncesi namaz öğrencilerin aklında ne bırakacak? Namazın rekatları sınavda çıksa yine bir şey diyeceğim o da yok.

Çağırmasınlar? %85 inanan her gün namazı kılıp ibadet ediyor sanki. Etraf içki içenlerle dolu. Kimse kimsenin dinine veya dinini yaşayışına karışamaz. Ayrıca sınav öncesi namaz öğrencilerin aklında ne bırakacak? Namazın rekatları sınavda çıksa yine bir şey diyeceğim o da yok.
Kardeş seni mi çağırdılar namaza? Sen mi gideceksin? LGS'ye girenlerden biri misin? Muhtemelen üçüne de hayır cevabı vereceksin. O zaman seni niye ilgilendiriyor yahu. Sana yönelik hiçbir şey yok.

Kardeş seni mi çağırdılar namaza? Sen mi gideceksin? LGS'ye girenlerden biri misin? Muhtemelen üçüne de hayır cevabı vereceksin. O zaman seni niye ilgilendiriyor yahu. Sana yönelik hiçbir şey yok ki.
Seni çağırdılar mı? Ayrıca çağıranlar hangi hakla çağırıyorlar? Peygamberlik görevi devlete mi indi? Cebrail yeni vahiy mi indirdi? Sen neden ölümüne savunuyorsun o zaman? Git işine.

Kardeş seni mi çağırdılar namaza? Sen mi gideceksin? LGS'ye girenlerden biri misin? Muhtemelen üçüne de hayır cevabı vereceksin. O zaman seni niye ilgilendiriyor yahu. Sana yönelik hiçbir şey yok.

Peki sen LGS'ye girdin mi 😀? Bir şeyler yanlış olmasina ragmen bize yapilmiyor diye konusmayacaksak yarin bir gün dine, peygambere kufur geldiginde yaninizda adam bulamazsiniz.

Dünyanın en saçma argümanı olabilir :D Bizi değil çoluğumuzu çocuğumuzu kardeşimizi çağırıyorlar.

Allah kabul etsin bir şey diyemiyorum, öğretmenlerin çoğunun Müslüman olduğunu düşünürsek ve öğrencilerine çoğunun Müslüman olduğunu düşünürsek kendi dinlerinince kendinileri için ibadet etmelerini ve dua etmelerini düşünmeleri çok da absürt kaçmaz. Din ve devlet işlerinin ayrılmasıyla da bu durumun çok bir alakası yok çünkü okullarda bir bürokratik süreç yok ancak bu ve bunun gibi masumane davranışlar istismar ediliyor ve kimi değerlerin karşısına konmak için yapılıyorsa (ki en azından bu olay için o kadar da Ark niyetli değilim şahsen) sonuna kadar karşı çıkılmalı.

Çoğu Müslüman falan değil. Tanıdığım bir tarih hocası ateist ve rahatsız oluyor. Herkes Müslüman değil ve rahatsız olabilir.

Çoğu Müslüman falan değil. Tanıdığım bir tarih hocası ateist ve rahatsız oluyor. Herkes Müslüman değil ve rahatsız olabilir.
Arkadaşlar herkes Müslüman değil zaten. Dini terimleri de yanlış kullanıyoruz da oraya girmeyeceğim umrum dışı. İslam dinine kimse inanmak zorunda değil ve inananlar da sanki her gün namaz kılıp her yıl hacca gidiyorlar. Argümanı çok saçma :D.

Ben bu sene LGS'ye girecektim ve rahatsız olurdum. Bu kadar stresli iken bir de namaz baskısı ne alaka?