Alperen0

Uzman
Maalesef edebiyatta yaptığım kaydırma sonucu beklediğimden bayağı kötü bir sıralama geldi ve tercih yapmak zorundayım. Sizce Ankara Üniversitesi İktisat veya işletme bölümleri nasıldır? Okuyanınız var mı? Bir de 50 bin sıralama ile gelir mi? Geçen sene iktisat ve işletmede aşırı bir yükselme olduğu için bu sene de devam ederse gelmez diye korkuyorum açıkçası. 50 bin sıralama ile başka yazacak bir şey de göremedim.

Sayısal çözmedim ki. 200 bin gelmiş.
Ankara için konuşursak 4 tane bölüm şansın var: Uluslararası İlişkiler, Maliye, İktisat, İşletme. Önümüzdeki 4 sene ve hayatının geri kalanını ben belirlemek istemem. Bu bölümlerde okuyan büyüklerin varsa onlardan fikir de alabilirsin. Maliye bunların arasında en sıkıntılı bölüm olabilir.

Ben Nevşehir'de iktisat okuyorum ama istemeye istemeye. Bölüm biraz vakit ayırıp çalışırsan yapılır zor bir bölüm değil. Gönlüm ve aklım hala yazılımda kaldığı için bir bırakamadım belki ondan dolayı bu bölüme alışamayıp sevmemiş olabilirim.

Ankara için konuşursak 4 tane bölüm şansın var: Uluslararası İlişkiler, Maliye, İktisat, İşletme. Önümüzdeki 4 sene ve hayatının geri kalanını ben belirlemek istemem. Bu bölümlerde okuyan büyüklerin varsa onlardan fikir de alabilirsin. Maliye bunların arasında en sıkıntılı bölüm olabilir.
Bölümler genel olarak birbirinin benzeri çok bi farkı yok.

Tabii ki de siz belirlemiş olmayacaksınız burada kimse kimseye öyle bir sorumluluk yüklemiyor yükleyemez de. Ben sadece mezunları veya mevcutta okuyanlar var mı, üniversite sonrası iş konusunda neler yaşanır bu konularda bilgi almak için yazdım.

Ankara olmak zorunda değil ama Ankara olması çok büyük bir artı olur.