Şahsen ben olsam vermezdim. Bu tarzda iki olayı ben de yaşamıştım.
Olayın birinde hastane önünde binen ve zor ayakta duran bir teyze benden yer istemişti ve vermiştim. Ardından ayakta kaldım tabii. Epey yorgundum ve zor ayakta duruyordum ancak dedim onun durumu daha zor. Ardından kendisi de ineceği yere geldi ve indi, ancak bilin bakalım ne oldu! Ben hâlâ ayakta beklemeye devam ederken benim yerime benden daha geç binmiş olan bir bayanı oturttu.
Başka bir gün dolmuştaki başka bir adam ayakta kalan bayanın oturması için beni zorla kaldırmaya çalışmıştı. Yalakalık yapıyordu diye düşünüyorum açıkçası. İkisi aynı yerde de binmemiş, birbirini tanımayan iki yabancı çünkü. Yorgun olduğumu ve yer vermeyeceğimi söyledim. Ardından dolmuşun en arka 5'li olan koltuğunda 1 kişilik yer açıldı, tıkış tıkış resmen. O bayan erkeklerin arasında oturmasın diye aynı adam bu sefer bana sen oraya geç o senin yerine otursun dedi, benim yerim tekli diye. Sıkış tıkış olunca nefesim daralıyor dedim ve yine geçmedim, şahsen ayakta kalan bayanın da zor bir durumu yoktu adamın tek yapmaya çalıştığı şey yalakalıktı. Madem bu kadar otursun istiyordu, kendisi niye konforundan ödün verip kendi yerini vermedi anlamış değilim. O da tekli bir koltukta oturuyordu.
Ek olarak belirteyim, benim yaşadığım olaylar da Ankara'da yaşandı