İşin içindeki bir insan olarak şöyle söyleyeyim size;
Kesikköprüde çalışma bitti ancak diğer yerlerde çalışmalar devam ediyor, örneğin Balâ.
CPT boru kullanılarak yapıldığı için maalesef o borular o su hattı için yeterli dayanıklılıkta değil, sürekli patlayacaktır, patlıyor da zaten. Ekipler sürekli sağa sola gidiyor, onarım çalışmaları birden çok firmaya verildi, sürekli çalışma yapılıyor.

CPT boru ucuz ve dayanıksız, su hatları için kullanılmaması gereken bir boru tipi. 2016'da yapıldı. Kimin yaptığını tahmin edebilirsiniz.

Kızılırmağa bağladılar suyu diye biliyorum. Bu su ile duş bile alınmamalı ancak şartlar...

Yıllardır Kızılırmak üzerinden su sağlanıyor diye biliyorum, bu renk değişimini son kesintilerden sonra fark ettim.

Zararli bir durum varsa bile kaynatirken gidiyordur zaten boş verin. O pisirmek istediginiz urunleri kendiniz yetistirmiyorsaniz zaten sudaki şey her neyse ondan cok daha zararli seyler o besinin uretilmesinde zaten kullaniliyor. Takarsak her seyi koye yerlesip kendi kendinize yetmeniz gerekir ki bu da imkansiz olur cunku artik eski tohumlar yetismiyor, satin aldığın tohumda ilac olmadan buyumuyor.

Boş verip ne olursa olsuna bırakmak istiyorum ama mesele sağlık olunca bunu yapması pek kolay olmuyor.

İşin içindeki bir insan olarak şöyle söyleyeyim size;
Kesikköprüde çalışma bitti ancak diğer yerlerde çalışmalar devam ediyor, örneğin balâ.
Cpt boru kullanılarak yapıldığı için maalesef o borular o su hattı için yeterli dayanıklılıkta değil, sürekli patlayacaktır, patlıyor da zaten. Ekipler sürekli sağa sola gidiyor, onarım çalışmaları birden çok firmaya verildi, sürekli çalışma yapılıyor.

Cpt boru ucuz ve dayanıksız, su hatları için kullanılmaması gereken bir boru tipi. 2016'da yapıldı. Kimin yaptığını tahmin edebilirsiniz.

Bu durumun ne zaman sona ereceği hakkında herhangi bir bilginiz var mı?

Bu durumun ne zaman sona ereceği hakkında herhangi bir bilginiz var mı?
Yapan ekipler bizim müşterilerimiz, onarımda kullanılan tüm malzemeleri bizden satın alıyorlar.
Onlar dahi bilmiyor ne zaman biteceğini, zira kilometrelerce uzun bir hattan bahsediyoruz, hepsi CPT boru. Tüm boruların çelik borularla değiştirilmesi gerekiyor ki, bu da yıllar alacaktır.
İyi bir strateji ile anca su sorunu çözülebilir.

Hele ki kış geliyor, kışın ekipler çalışamaz, baharda tekrardan devam edecektir.

En azindan yol yapti. Su an yine onun yaptigi yollar kullaniliyor ve artik kaldirmiyor. 70 km yol 2 saat cekiyor.
Yol yaptı, köprü yaptı, uçak yaptı, deniz yaptı...
Çalıyo ama çalışıyo be!

Trafik konusunda haklısınız, işe her gün arabamla gidip gelen bir insan olarak trafikten illallah etmiş durumdayım.

Yol yaptı, köprü yaptı, uçak yaptı, deniz yaptı...

Yani digerleri bunu bile yapmayinca soylemek zorunda kaliyoruz. Sirf klise diye soylemeyelim mi? Dogruya dogru. Caliyordu ama calisti da. 100 caldi 1 calisti ama calisti.

Trafik konusunda haklısınız, işe her gün arabamla gidip gelen bir insan olarak trafikten illallah etmiş durumdayım

Farkli seyler de var ama bence en buyuk sorun trafik. Su sorununa hic agzimi bile acmadim. Olmayan suya adam ne yapabilir dedim ama her seyi de gormezden gelemeyiz.

Digerinin de neler neler caldigini herkesten iyi ben bilirim merak etmeyin. Bilinenin, gun yuzune cikanin, sizlerin sahit oldugunuz veya okudugunuz seylerin cok faha fazlasini caldi ve himayesi altindakilerin calmasina vesile oldu.

Eh ama suan basimizda olan adam da bi yol yapsa artik. En kotu ihtimalle beyler yol yapicaz ha dese de rahatlasak. Bir iki kavsak disinda yapilan sey yok. O kavsaklar Sivasta da var ve yapiliyor.

Ay başında çözüme kavuşan Ankara genelindeki su kesintileri sonrası uzun süre geçmesine rağmen, hâlâ şebeke suyunun sarımsı bir renkte akıyor olması genel bir durum mu? Şu an yaşadığım bölgede böyle bir durum var, bunu bir kovaya su doldurmam gerektiği sırada fark ettim. Rengi akarken anlaşılmıyor ama kovaya doldurduğum 15-20 litre kadarlık şebeke suyuna baktığımda belli oluyor. Bunun sağlıklı olup olmadığı hakkında şüphelerim var.

Söz konusu kesintiler hakkında:

Sabahları duş almak için duş banyo bataryasını açıyorum ve 10-15 saniyeye yakın sarı su akıyor çeşmeden. Son dönem harici aynı batarya ve tesisat ile sarı su vs. sorunu hiç yaşamadım. Zaten bina-ev içi full plastik tesisat, batarya ise Grohe yani dandik bi urun değil.

Son 10-20 senedir Ankara'nın suyu rezildi ama son zamanda Ankara'nın suyu iyice rezil oldu.

Yani digerleri bunu bile yapmayinca soylemek zorunda kaliyoruz. Sirf klise diye soylemeyelim mi? Dogruya dogru. Caliyordu ama calisti da. 100 caldi 1 calisti ama calisti.
İşin gerçeği Ankara'yı paketli veya arıtma suya mahkum eden kişi kendisi, 94-2018. Bundan bayağı önce Ankara'nın çeşme suyu içilebilir durumdaydı, sonra insanı hasta eden rezil suya mahkum edildi Ankara.