Hocam düzenli traş oluyorum da olduktan sonra kızarıp kaşınmaya başlıyor. Bazen de sivilce falan çıkıyor.
Alışır cildiniz, belki de yanlış tıraş oluyorsunuzdur.

Jiletle düzenli tıraş olman zaten daha keskin çıkmasına sebep verir kılların. Önce ondan vazgeç, makineye geç. Balsam kullan kızarıklar için de.
Hocam 12 yaşımda suratıma ilk jileti vurdum, yıllardır da sadece jiletle tıraş olurum. Şimdiye yüzümde orman oluşması gerekiyordu söylediğinize göre. Jilet genetiğimizi değiştirmiyor ama, sadece ilk çıkışında sert gibi gözüküyor. Kıl aynı kıl.

Merhaba, 16 yaşındayım, 17 olmama bir-iki ay kaldı. Yüzümde bıyığım ve sakalım eskisinden daha gür ve sert çıkmaya başladı. Normalde yaşıtlarımda sakal ve bıyık seyrek çıkıyor ama bende 2 hafta sonra uzayıp sertleşmeye başlıyor ve gözümde biraz itici gibi geliyor. Bu genetikten mi kaynaklı yoksa ergenlikten mi? Bir de hızlı uzadığı için lazer epilasyona gitsem, uzaması yavaşlar mı?

Lazer mazer gerek yok hocam, vurun makine veya jilet gerisini sallamayın. Bende de benzer durum var veya belki de sizden daha fazladır.

Alışır cildiniz, belki de yanlış tıraş oluyorsunuzdur.

Hocam 12 yaşımda suratıma ilk jileti vurdum, yıllardır da sadece jiletle tıraş olurum. Şimdiye yüzümde orman oluşması gerekiyordu söylediğinize göre. Jilet genetiğimizi değiştirmiyor ama, sadece ilk çıkışında sert gibi gözüküyor. Kıl aynı kıl.

Zaten yanlış bir şey söylememiş jiletle kesersen daha keskin bir şekilde çıkar demiş sakalların sertleşir dememiş.

Benim lisenin başında çıkmaya başlamıştı hiç rahatsız olmuyordum,günlük kesiyordum.Seni neden rahatsız ediyor ki? En azından sakal bırakıp bırakmama hakkına sahipsin.
Sakal çıkmamasından iyidir.

Daha keskin çıkar demiştim, daha fazla çıkar demedim. Aynı şeyden bahsediyoruz.

Zaten yanlış bir şey söylememiş jiletle kesersen daha keskin bir şekilde çıkar demiş sakalların sertleşir dememiş.
Teşekkürler hocam.

16-17 gayet normal 12-13 yasinda epey bir sakali olan arkadaslarim vardi. Sakal icin lazare gitmene gerek yok sakal iyi bir seydir iyice oturana kadar duzenli olarak kesip sonrasinda kendine uygun bir model yapabilirsin.