20951

Uzman
13 yaşındayım. 1.64 boyum, 70 civarı kilom var. Vkim 25-26. Çok kilolu durmuyorum ama biraz fazlalık yine var. 5 ay önce 60 kiloydum şimdi 70 civarı. Büyümektendir diyorlar. Boyum ve kilom nasıl? Sıkıntıya mı gidiyorum? 59 kiloya düşem nasıl olur?
Bir de omuzlarım geniş öyle diyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum kilon biraz fazla. Onun dışında sorun yok. Eğer hareketli değilsen spora başla. En azından bisiklet sür günlük. Faydasını ileride çok göreceksin.

13 yaşındayım. 1.64 boyum, 70 civarı kilom var. Vkim 25-26. çok kilolu durmuyorum ama biraz fazlalık yine var. 5 ay önce 60 kiloydum şimdi 70 civarı. Büyümektendir diyorlar. Boyum ve kilom nasıl? Sıkıntıya mı gidiyorum? 59 kiloya düşem nasıl olur?

Kilo verirsen daha iyi olur en azından lise de sahte de olsa arkadaş edinirsin.

13 yaşındayım. 1.64 boyum, 70 civarı kilom var. Vkim 25-26. Çok kilolu durmuyorum ama biraz fazlalık yine var. 5 ay önce 60 kiloydum şimdi 70 civarı. Büyümektendir diyorlar. Boyum ve kilom nasıl? Sıkıntıya mı gidiyorum? 59 kiloya düşem nasıl olur?
Spora başlamanı öneririm, biraz fazlalığın var. Ayrıca olay kilondan çok bu kilonun nereden geldiği bunu unutma. Düzenli spor yaparsan 3-5 kilo verip normal seviyeye inersin, daha ileri zamanlarda ise yine bu kilolara çıkmana rağmen kilon yağ değil kas kütlesinden oluşacağı için tabiri caizse taş gibi bir çocuk olursun 😂

Spora başlamanı öneririm, biraz fazlalığın var. Ayrıca olay kilondan çok bu kilonun nereden geldiği. Düzenli spor yaparsan 3-5 kilo verip normal seviyeye inersin, daha ileri zamanlarda ise yine bu kilolara çıkmana rağmen kilon yağ değil kas kütlesinden oluşacağı için tabiri caizse taş gibi bir çocuk olursun 😂

Zaten ileride kas yapacağım. Bir de kilo nereden geldi, stresli bir dönemim oldu (ben ona bağlıyorum) fazla kaçırdım. Ve sonuç...

Zaten ileride kas yapacağım. Bir de kilo nereden geldi, stresli bir dönemim oldu (ben ona bağlıyorum) fazla kaçırdım. Ve sonuç...
Olabilir, çok da kilolu değilsin zaten 😂 Ben o yaşlardayken 80-90 kiloydum. Keşke birileri de beni tutup fitnessa götürseydi ya da en azından akıl verseydi de bugünkü halime gelmeseydim.

Olabilir, çok da kilolu değilsin zaten 😂 Ben o yaşlardayken 80-90 kiloydum. Keşke birileri de beni tutup fitnessa götürseydi ya da en azından akıl verseydi de bugünkü halime gelmeseydim.
Hocam böyle bir liste yaptım iyimi?

Sabah:
• Süt / yoğurt
• 1 dilim yumuşak ekmek veya ince sandviç ekmeği
• Omlet ya da haşlanmış yumurta (rahat yeniyor)
• Domates, salatalık (küçük küçük doğranmış, ısırmalık değil)
Ara öğün (okulda mesela):
• Muz (yumuşak olduğu için telde sorun olmaz)
• Yoğurtlu içecek (ayran / kefir)
Öğle (hafif, sert olmasın):
• Limonlu Sıcak su
• 1 Dilim Ekmek
Ara öğün:
• Yumuşak meyve (muz, şeftali, mandalina parçalanmış)
• Biraz yoğurt
• İce Tea
Akşam:
• Sulu Yenek
• Yoğurt, Cacık

Gece (acıkırsan):
• Süt / yoğurt
• Su ile Doldur

Haftada 1 Abur cubur Kaçamağı