Hocam böyle bir liste yaptım iyimi?
Hocam ben diyet listesi hakkında yorum yapabilecek kadar bilgili değilim tabii ki ama güzel gibi duruyor. Benim tavsiyem yediklerinizin kalorilerini ölçebileceğiniz bir uygulama kullanıp, belirli bir kalori hedefi belirlemeniz ve onun altında kalmaya çalışmanız. Bunun yanında ne kadar spor yaptığınız da önemli tabii ki, eğer çok hareket etmiyorsanız ya da her gün düzenli spor yapıyorsanız almanız gereken kalori ve makroların miktarı ona göre değişecektir.

Bu gibi konular hakkında bilgilenmek ve öğrenmek için YouTube üzerindeki Fit Yemek kanalını tavsiye ederim, çok güzel içerikleri var.

Zaten ileride kas yapacağım. Bir de kilo nereden geldi, stresli bir dönemim oldu (ben ona bağlıyorum) fazla kaçırdım. Ve sonuç...
Hocam 14'üm bende boy 180 kilo 90. Yaz dönerminde sürekli evdeyim 6-8 kilo almışım. Yaz bitince atarsınız biraz diyette yaparsanız mükemmel bir vücudunuz olur 2 seneye.

13 yaşındaki çocuk ağırlık kassa ne olacak Kutay Yanık v2 mi olacak? Daha vücut tam oturmamış spor yap denilmiş. Maşallah forum gym fareliğine dönmüş.
Body building yapsın demedik ki hocam 😂 Normal seviyede, haftada birkaç gün spor yapsa sağlığı ve kilosu için yeterli zaten. Bu yaşlarından başlayıp hayatının bir parçası haline getirirse sonrasında başlamakta zorlanmaz.

Body Building yapsın demedik ki hocam 😂 normal seviyede, haftada birkaç gün spor yapsa sağlığı ve kilosu için yeterli zaten. Bu yaşlarından başlayıp hayatının bir parçası haline getirirse sonrasında başlamakta zorlanmaz.

Gym gidecek kadar değilim zaten ki yaş yetmez. Bir yürüyüş biraz hareket şu an kaslı olmasam bile zaten ileride olurum yani.

Gym gidecek kadar değilim zaten ki yaş yetmez. Bir yürüyüş biraz hareket şu an kaslı olmasam bile zaten ileride olurum yani.
Yürüyüş, koşu, yüzme, bisiklet sürme gibi şeyler yapabilirsin. Varsa çevrende dövüş sanatları kurslarına vesaire gidebilirsin. Gyme gitmek için erken bence de ama evde de bir şeyler yapabilirsin hareket olsun diye.

Kabaca boyun - 100 - 5 makul bir seviye bence. Yani 59-60 gayet ideal senin boyunda biri için.

20250910_210509[1].webp

Aslında şu an kötü durmuyorum hocam aynı kilodayım ufak bir esneklik problemi var ama o kadar kötü değil gibi. Sizce nasıl?