Sckronn

Becerikli
Yer
Aydın
Selam, saçımda tepe seyrekleşmesi var ve sakallarım sarı-kızıl ve bölgesel boşluklu. Bıyıklarım gür ama favori kısmı ve çenemin altında boşluk var. Sağ tarafımda birleşiyor, sola doğru seyreklik başlıyor ve tam altta boşluk var. Ben de internetten bakındım fakat minoksidil bulamadım, emin olamadım. Hem saç hem sakalda hangisini kullanabilirim? Sürece hâkim olan, denemiş ve kullanmış olanlar yardımcı olursa çok mutlu olurum. Minoksidil ve Procodex Man almayı düşünüyorum şimdilik, okuduklarım doğrultusunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cildiye doktoruna gittiğimde bana minoksidil önermişti şu an 8 ay oldu biberiye yağıyla beraber kullanıyorum ve ufaktan işe yaradığını söyleyebilirim.

Minoksidil kullanılabilir, ancak ne yazık ki kalıcı çözümler değil. Etkisini genellikle birkaç ay içinde göstermeye başlıyor ancak kullanımı bıraktıktan kısa sonra saçlar yavaş yavaş eski haline dönmeye başlıyor.

Faz 3 aşamasında olan bazı çalışmalar var ama bunların dahi süreklilik gerektiren tedaviler olacağını okumuştum.
Enzimleri ne kadar inhibe ederseniz edin genetik olarak kaybolmuşsa geri getirmek mümkün değil. Önümüzdeki 5–10 yıl içinde de bu tip kellik durumlarında kalıcı tek çözüm saç ekimi olmaya devam edecek gibi gözüküyor.