Üretim maliyetleri benzer ürünlerden bahsediyoruz, hatta kalite seviyesine göre ekran koruyucu dediğimiz şeyler günümüzde adaptörlerden daha pahalıya mal olabiliyor. Senin kullandığın kaliteli bir hayalet koruyucunun maliyeti şu anda Çin'de 4 dolar civarında, 25W PPS adaptörünse 1 dolar.

İçinde envai çeşit devre elemanının bulunduğu bir adaptör, dümdüz bir temperli camdan daha ucuz mu diyorsun yani? Bu hiç mantıklı değil, bunu kanıtlayan bir veri kaynağınız var mı?

Ayrıca herhangi bir Spigen adaptörün yorumlarına bakarsanız azımsanmayacak miktarda şikayet olduğunu da görürsünüz.

Özellikle şu "3D PCB" diye pazarladıkları, bütün devreyi şıkıştara şıkıştıra birbirine soktuğu tasarımlar Watt fark etmeksizin haddinden fazla ısınıyorlar. GaN falan da kurtarmıyor, resmen "Alev Topu"na dönüyor alet...

İçinde envai çeşit devre elemanının bulunduğu bir adaptör, dümdüz bir temperli camdan daha ucuz mu diyorsun yani? Bu hiç mantıklı değil, bunu kanıtlayan bir veri kaynağınız var mı?

Ayrıca herhangi bir Spigen adaptörün yorumlarına bakarsanız azımsanmayacak miktarda şikayet olduğunu da görürsünüz.

Özellikle şu "3D PCB" diye pazarladıkları, bütün devreyi şıkıştara şıkıştıra birbirine soktuğu tasarımlar watt fark etmeksizin haddinden fazla ısınıyorlar. GaN falan da kurtarmıyor, resmen "alev topu"na dönüyor alet...

Ben de tam olarak bundan bahsediyorum. GaN faydalı bir yöntem olabilir ama adamların daracık alana bir devre tasarımı var.
Hangi mühendisin elinden çıkmış bu diyorum.
Bu işten anlayanlar içini açmış resim paylaşmış ve durum berbat.
Bazıları içinden berbat bir koku geldiğini sarı bir sıvı aktığını söylemiş.
Zaten çift portlu tasarım ise geçmişler olsun.
İki cihaz aynı anda şarj ediliyorsa ya vadedilen değerleri vermemiş.
Ya cihaza zarar vemekten direkten dönmüş ya da adaptörün kendisi yanmış.
Ayrıca istisnasız ilk tavsiye bu Spigen marka.
Severek kullanan çok ama şikaet eden de hiç az değil.

Bence bu kadarı tesadüf değil.

Ben 45W'lik kullanıyorum tek portlu şimdillik bir sorun yok.
Ama ara sıra ısınıyor.

Orijinal Xiaomi 67 watt aletim de aynı oranda ısındığı için dert etmiyorum.

Sadece fazla taşındıgı için şarj kablom ara sıra temasszılık yapıyor o da dert değil elimde kablo çok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Firmaların wholesale satış sitelerine bakabilirsin. Çoklu alımda (çok çok çoklu, 100-200 değil :D) çok ucuz şeyler bunlar.

Örneğin mesela Samsung 25W PPS, 1.2 dolar: https://www.google.com/amp/s/m.made...23-S21-S22-A52-Travel-Adapter-2052540275.html

Hatta daha daha gerçekçisi, muhtemelen bizde de PTTAVM'de satılanlar bundan, 2 dolar: https://www.google.com/amp/s/m.made...r-Adapter-for-Samsung-Charger-1927705381.html

Bu da 45W PPS, 4 dolar: https://www.google.com/amp/s/m.made...l-Box-EU-UK-Us-45W-Pd-Adapter-2057296515.html

Devre elemanı dediğimiz şeyler kuruşlarla satılıyor ve o kuruşlardan bile kar ediyorlar. Ki bu attıklarımı da böyle çok ucuz gözükmesin saçma sapan ürünler olmasın diye attım, yoksa şu anda ekranda önümde 10 centlik listeleme de var 25W için :D

Aynı durum ekran koruyucuları için de geçerli, 10-15 centliği de var 4 dolarlığı da.

Satıştan karınız var herhalde bu kadar savunuyorsanız.

Firma görevlisi misiniz?
Alakasız yorumlar yapacağına düzgün argümanın varsa sunmanı öneririm.

Son düzenleme:
@The Man From Earth iyide senin attığın modeller fason üretim ve sahte şarj adaptörleri...

Ayrıca dediğim gibi Spigen'deki "3D PCB" ile pazarlananlar aşırı ısınıyorlar, prizde yananlar bile var.

Standart PCB olanlara bir şans verilebilir ama "3D PCB" olanlardan uzak durulmalı...