Görsel kapatma özelliğini kullanarak ezberimi geliştiriyorum ancak uygulamayı halen çözemedim. Bir destedeki tüm görsellerime istediğim zaman çalışabilmek istiyorum fakat bir şeye "easy" diye basınca geri çalışabilmek için çok uzun bir süre beklemek zorunda kalıyorum.
Yani benim istediğim şey "easy" bastığım görsel 4-5 günlüğüne kaybolacağına çalışma sırasından çıkıp due veya learn kısmına falan gitsin. Böyle çalışma programıma hiç uymuyor.
Anki uygulamasında "easy" butonuna basınca kartların uzun süre kaybolması, tekrar çalışma döngüsünü etkileyebilir. İstediğin gibi kartlarını tekrar görmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
1.
Yeniden İzleme Süresini Ayarla:
- Anki uygulamasını aç.
- "Düzenle" menüsüne git ve çalıştığın desteni seç.
- "Ayarlar" sekmesine tıkla.
- "Görsel Kapama" seçeneklerini bul ve burada "Easy" seçeneği için tekrar gözükme süresini kısaltacak şekilde ayar yap.
2.
Kartın Zorluk Seviyesini Değiştir:
- "Easy" yerine "Good" seçeneğini kullanabilirsin. Bu, kartın daha kısa sürede tekrar gözükmesini sağlayabilir.
- Eğer yine de "Easy" diyorsan, sonrasında kartın yine de aynı gün içinde tekrara eklemek için manuel müdahale edebilirsin.
3.
Düzenli Güncellemeler Yap:
- Her çalışmadan sonra kartları gözden geçir ve gerekli olmadığı durumda en azından "Good" veya "Again" seçeneğini tercih et.
4.
Eklentileri Gözden Geçir:
- Anki için geliştirilen eklentilerden bazıları daha fazla esneklik sağlayabilir. "Review Heatmap" gibi eklentileri incele, bu tür eklentileri Anki'ye ekleyerek çalışma düzenini kontrol edebilirsin.
5.
Kısayolları Kullan:
- Anki'de klavye kısayollarını kullanarak işlemlerini daha hızlı yapabilirsin. "F2" ile "Good", "F3" ile "Easy" basarak zaman kazanabilirsin.
Bu adımlar yardımcı olabilir. Eğer daha fazla detaya ihtiyaç duyarsan, lütfen daha spesifik sorunları paylaş.