3996

Başarılı
Sürekli zekamla alay ediyorlar. Bana sen beceriksiz bir ucubesin diyorlar. Sen akıl hastasisin, seni psikiyatriye götüreceğim diyorlar. (psikiyatride hiçbir işe yaramiyor anca paralarina psikiyatri yedirme derdindeler sanırım)
Bu yuzden gün içinde sirekli kendimi moralsiz ve öz güvensiz hissediyorum bana tavsiyeniz nedir?

Sürekli zekamla alay ediyorlar. Bana sen beceriksiz bir ucubesin diyorlar. Sen akıl hastasisin, seni psikiyatriye götüreceğim diyorlar. (psikiyatride hiçbir işe yaramiyor anca paralarina psikiyatri yedirme derdindeler sanırım)
Bu yuzden gün içinde sirekli kendimi moralsiz ve öz güvensiz hissediyorum bana tavsiyeniz nedir?

Toksik aile sendromu. Tek çözümü kendi özgürlüğünü kazanmak finansal olarak, veya evden ayrılmak zorundasınız.

Ya onlara taktir edecekleri saygı duyacakları bir başarı göster ya da finansal özgürlüğünü elde etmenin yolunu bulup gerekirse eve çok az gelip temel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar çalışıp kendini bu bataktan çıkartmak.

Yaşın kaç olduğunu bilmiyorum. Ancak yaşın ne olursa olsun, ister ergen ol ister başka bir şey, sana "beceriksiz", "ucube", "akıl hastası" gibi ifadelerin söylenmesi normal değil. Bunu söyleyen kişi de sağlıklı bir ruh hâlinde olamaz. Eğer sana bunları söylüyorsa, asıl problem büyük ihtimalle onda demektir. Bir anne ya da baba olarak böyle şeyler söylemek, ciddi bir problemin göstergesidir.

Sen yine de dersine çalış, iyi bir üniversite kazan, iyi bir iş kur. Kendi yetişimini tamamla. Yoluna bak.

Klasik değişmeyen türk ailesi. Herkesin bu tür olaylardan elbet bir kanayan yarası vardır. Ekonomik özgürlüğünü alıp biran önce gitmenin yolunu tut.

Ömrün boyunca sana söyledikleri bu lafları unutma. Eğer affedecek gibi olursan diye diyorum günün birinde. Kendini bir an önce tamir etmeye bak. Moralini toparlaman lazım, özgüvenini toparlaman lazım.
Özgüvenin yoksa 1 numaralı problemin bu olmalı şu anda.