Rehber Antidepresanlar Nasıl Çalışır? | Antidepresanlar İyileştirir mi?

Şöyle yazınca güncel olarak kullandığınız anlaşılıyor hali ile. Geçmiş olsun.

Sağ olun ben 2 farklı psikiyatriye gittim 1.si devleytti ve ilaç verdi ama özele gittiğimde ilaç falan vermedi hatta gelmesen bile olur dedi ben hiç anlamadım. İlacımı doktor onaysız bıraktım.

Atipik antidepresanları atlamışsın, SSRI kullanımında ortaya çıkan yan etkiler için Bupropion takviyesi bayağı meşhur.

Aslında antidepresanları genel olarak büyük kategorilerde sınıflandırmak son kullanıcılar için kafa karışıklığı ve yanlış bilgilere neden olabiliyor çünkü "antidepresan" adında tek bir ilaç olmadığı gibi aynı kategoride olmalarına rağmen birbirinden çok farklı antidepresan ilaçlar mevcut. Örneklemek gerekirse:

Fenelzin ve moklobemid, ikisi de MAOI grubundan bir antidepresandır. İkisinin de çalışma mekanizmaları benzesede fenelzin irreversbl ve selektif olmadığı için çok daha potent bir ilaçtır. Buna ek olarak kullanan kişi bir diyet programı izlemelidir çünkü ilaç, tiramin yönünden zengin gıdalarla (fermente edilmiş ve bekletilmiş) etkileşime girerek hipertansif krize sebep olur. Moklobemid, fenelzin kadar potent olmadığı gibi bir diyete de ihtiyaç duydurtmaz ve tolare edilebirliği daha yüksektir.

Paroksetin, içinde bulunduğu SSRI grubundaki bütün antidepresanlarla temelde aynı çalışır fakat en çok sedasyona neden olduğu için kaygı bozukluklarını ve OKB'yi tedavi etmekte daha üstündür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir seye yaramamasi ile birlikte hasta etmesi de cabasi. Bunlari iceceginize terapi alin. Cidden daha ise yarar.

Hiçbir seye yaramamasi ile birlikte hasta etmesi de cabasi. Bunlari iceceginize terapi alin. Cidden daha ise yarar.

Bana da işe yaramıyor gibi geldi ilalçlar. Peki bu dediğiniz bilimsel olarak doğru mu cidden.

Katiliyorum, genelde tum psikoaktif ilaclari antidepresan olarak isimlendiriyorlar gordugum yerlerde.

Paroksetin, içinde bulunduğu SSRI grubundaki bütün antidepresanlarla temelde aynı çalışır fakat en çok sedasyona neden olduğu için kaygı bozukluklarını ve OKB'yi tedavi etmekte daha üstündür.
Fluvoksaminde de sedasyon etkisi yok muydu hatta paroksetine gore bu etkisi daha guclu bu yuzden eskiye gore daha az recete ediliyor diye hatirliyorum.

Son düzenleme:
Fluvoksaminde de sedasyon etkisi yok muydu hatta paroksetine gore bu etkisi daha guclu bu yuzden eskiye gore daha az recete ediliyor diye hatirliyorum.
Fluvoksamin kendi başına kullanıldığında güçlü bir sedatif değil fakat benzodiazepinlerle beraber kombinlendiğinde onların sedasyonunu şiddetlendirmede çok başarılı. Buna ek olarak daha bir çok ilaçla etkileşime girdiği için pek popüler değil.

[Effects of fluvoxamine on both the desired anxiolytic effect and the adverse motor incoordination and amnesia induced by benzodiazepines] - PubMed

Bana da işe yaramıyor gibi geldi ilalçlar. Peki bu dediğiniz bilimsel olarak doğru mu cidden.
Mayıs'tan Ekim'e kadar kullandim. Bu aralikta kendimi kirgin ve yorgun hissediyordum sadece. Ilaclari biraktiktan sonra kendime geldim. Bilimsel bir dogrulugu var midir bilemem fakat benim tecrubem bu.

Karanlık deliğe çomak sokmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…