Çok korkuyorum, sperm sayım bayağı azaldığı için konu açma gerektiğini düşündüm.
Korkulacak bir durum oldugunu sanmıyorum. Yine de bir randevu alın isterseniz. Bakın ilacın ana maddesinin yan etkilerine;

Yan etkileri​

(Parantez içindekiler plasebo uygulanan kimselerde görülen yan etkilerdir.) Paroksetin ve plasebo deneyi sonucunda, %26 (%9) bulantı, %12 (%8) ishal, %14 (%9) kabızlık, %18 (%12) ağız kuruluğu, %23 (%9) uyku hali, %13 (%6) uykusuzluk, %18 (%17) baş ağrısı, %1 (%0.3) hipomani, %4 (%1) bulanık görme, %6 (%2) iştah artışı, %5 (%3) sinirlilik, %4 (%2) parestezi, %13 (%6) baş dönmesi, %15 (%6) asteni, %8 (%2) titreme, %11 (%2) cinsel işlev bozukluğu görülmüştür. Bu yan etkilerin çoğu geçicidir ve tedavi süresince kaybolur.

Hocam kısırlık yapar diye çok korkuyorum, sperm sayım bayağı azaldığı için konu açma gerektiğini düşündüm. Bu arada size de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum 🙏
Çoğu antidepresan geciktirici etkisi gösterir. Bir süre kullanmazsanız eski halinize dönersiniz. Çok endişeliyseniz ürolojiye gidip sperm testi yapabilirsiniz.

Bu tarz ilaçlar sinirsel iletime/hücre haberleşmesine müdahale eder. O yüzden cinselliğe etki etmesi normal. Kısırlık yapıcağını sanmam ancak endişeleniyor iseniz doktorunuzla konuşup fsh/lh değerlerine baktırabilirsiniz.

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Bu ilaçların doğrudan kalıcı kısırlık yaptığına dair kesin bir kanıt bulunmasa da, üreme sağlığı üzerinde bazı geçici ve dolaylı etkileri olabilir. Cinsel işlev bozukluğu en sık görülen yan etkidir. Sizin de belirttiğiniz gibi isteksizlik veya geç boşalma, sperm miktarında azalma gibi. Eğer çok tedirgin oluyorsanız en sağlıklısı doktorunuzdan bilgi almak. Bir sonraki seansınızda mutlaka düşüncelerinizi dile getirin doktorunuz ile.

Hocam, asla kişisel karar vermeyin. Yan etkilerden tedirgin olup ilacı aniden kesmeyin. Psikolojik sağlığınızın ciddi şekilde kötüleşmesine neden olabilir.
Tekrardan geçmiş olsun.

Doktorunla konuş. Emin ol doktorlar da bu tarz kaygıların paylaşılmasını tercih ederler hastanın kafasında kurmasındansa.

Ama sana şöyle söyleyeyim gecikme ve cinsel istekte azalma yan etkisi neredeyse her antidepresanda vardır. Genelde de bu yan etkiler ilaca ilk başladığın zamanlarda daha çok hissedilir ve ilaç süreci devam ederken zamanla kaybolur ve vücut yeni duruma uyumlanır. Bir süre sonra antidepresanı sadece içeceksin ve hiç içmiyormuşçasına hayatına devam edeceksin, ruh durumun, vücut fonksiyonların olağan şekilde çalışmaya devam edecek.

Bu ilaçları toplumun düşünmediğin kadar büyük çoğunluğu kullanıyor ya da hayatının bir döneminde kullandı. Depresyon çağında yaşıyoruz. Eğer kısırlık yapsaydı emin ol %90'ımız kısır kalırdık.

Sakın ama sakın doktorun başladığı antidepresanı kafana göre bırakma. Bu çok büyük bir yanlıştır. Bu ilaçlar merkezi sinir sistemine etkide bulunur ve bırakırken de belli yollar izlenir. Cold Away içip kafana göre bırakmak gibi değil bu ilaçlar.