B3T4

Uzman
19 yaşında bir kişi antidepresan kullanıyorsa hayatın zorluklarına göğüs gerebilecek bir durumda olmayabilir. Daha iş dünyasına atılmadan antidepresan kullanan biri, iş dünyasında nasıl bir ruh halinde olabilir?

Konuda alıntıda bahsedilen kişi başka birçok sebepten haksız ama alıntının kendisindeki antidepresan yorumuna takıldım. Antidepresan tam olarak ne zaman kullanılmalı ki millet tarafından garipsenmesin ya da aşağılanmasın? Bunun zamanı ya da kriteri tam olarak ne? Aranızda kullanan varsa kendinizi ne kadar zayıf ya da kuvvetli görüyorsunuz? Antidepresan asla kullanılmamalı mı?

Son düzenleme:
İlaçlar keyfimize göre değil, doktorların verdiği talimatlara göre kullanılır. Recebin dediğinden anladığım, işin stresli olduğu ve ilaç kullanan genç arkadaşa ağır gelebileceği. Mesela kalp sorun olan ve düzenli ilaç kullanan kişilerde buna göre çalışma hayatına dikkat etmeli. Birçok sağlık sorunu çalışma hayatını bu şekilde etkileyebiliyor.
Asıl sorduğuna gelirsek büyük şehirler hariç Türkiye köy gibi bir yer. Pek bir şey beklememek lazım.

İlaçlar keyfimize göre değil, doktorların verdiği talimatlara göre kullanılır. Recebin dediğinden anladığım, işin stresli olduğu ve ilaç kullanan genç arkadaşa ağır gelebileceği. Mesela kalp sorun olan ve düzenli ilaç kullanan kişilerde buna göre çalışma hayatına dikkat etmeli. Birçok sağlık sorunu çalışma hayatını bu şekilde etkileyebiliyor.
Asıl sorduğuna gelirsek büyük şehirler hariç Türkiye köy gibi bir yer. Pek bir şey beklememek lazım.
Çoğumuz zaten doktor tavsiyesi ile verilen ilaçları kullanıyoruz. Birçok yerde doktor tavsiye etmemiş de alınmış gibi tavır var. Ülkedeki şartlardan dolayı her işte stres var hatta birçok işte gereğinden fazla var zaten.

Konudaki genç arkadaşı diğer yaşananlardan ben de seçmezdim zaten. Onu savunmak için açmadım konuyu esas konu o değil.

İhtiyacın varsa kullanırsın yaş fark etmez. Recep baltaş boş söylemiş. Kaldırıp kaldıramamanla ilgili değil beynin kimyasının olması gerektiği gibi calısmamasıyla ilgili bi durum normal bir hastalık gibi.

İhtiyacın varsa kullanırsın yaş fark etmez. Recep baltaş boş söylemiş. Kaldırıp kaldıramamanla ilgili değil beynin kimyasının olması gerektiği gibi calısmamasıyla ilgili bi durum normal bir hastalık gibi.
Ben de öyle biliyorum o yüzden garip geldi. Doktor tavsiyesi olmadan kullanma durumu olmadığı sürece böyle düz yorum yapılmamalı bence.

Antidepresan asla kullanılmamalı mı?

Depresyon bir hastalıktır ve tedavi edilmediğinde ölümcül olabilir. Psikiyatri bilimi de bunun için vardır, kendisi bir tıp dalıdır. Nasıl bir hastalığınız varken gidip ilaç tedavisi, gerekirse farklı tedavilere başvuruluyorsa, aynısı bunun için de geçerlidir. Tedavi sürecinde de gündelik işler aksatmadan yerine getirilebilir.

Burada kimin ne tavsiye ettiğinin bir önemi yok. Kafanıza göre antidepresan da almazsınız. Nasıl kafanıza göre ilaç almamanız gerekiyorsa, aynı şey. Rastgele alacağınız antidepresanlar sizi habersiz olduğunuz depresyonunuzdan daha kötü hale götürebilir, intihara sürükleyebilir ve sonu ölümle bitebilir. Her şey siz ve doktorunuzun kontrolünde gerçekleşmelidir.

19 yaşını geçin, gerekirse 15 yaşındaki birisi de doktorunun yönlendirmesi ile antidepresan kullanabilir, düzenli bir tedavi ile hayatının akışını sürdürebilir ve bundan daha doğal bir durum yoktur.