inters0

Uzman
Merhaba, cihazımda hassas verilerim var. Bundan dolayı antivirüs almayı düşünüyorum fakat bilgim pek yok. Aşağıda sistem özelliklerimi ve işletim sistemi bilgilerimi vereceğim. Sizce Windows Defender yeteri kadar güvenli mi, yeterince koruyor mu? Eğer cevabınız hayırsa; cihazda fazla kaynak tüketmeyecek, performans kaybına, oyunlarda FPS düşüşüne / akıcılık kaybına ve farklı problemlere sebep olmayacak, en küçük şeyi virüs olarak algılamayacak, uygun fiyatlı, güvenilir ve kaliteli, aldigima degecek bir antivirüs tavsiye edebilir misiniz?

Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bu yüzden herhangi bir problem yaşamak istemiyorum (örneğin güvenilir bir programı, kodu vb. direkt virüs olarak görmesini istemiyorum). Ayrıca yurt dışındayım, bu yüzden bölgeden bağımsız kullanabilmem lazım. Bazen Türkiye’ye gelip gidiyorum.

Önereceğiniz antivirüsü neden önerdiğinizi de kısaca açıklarsanız çok sevinirim, böylece biraz daha bilgilenmiş olurum. Teşekkür ederim.

Sistem özellikleri:
  • ASUS TUF A16 (2024)
  • Ryzen 7 7445HS
  • RTX 4050
  • 32 GB RAM
  • 512 GB SSD
  • Windows 11 IoT Enterprise LTSC

Kaspersky ama ben Custom OS kullanıyorum, antivirüs vs bile kapalı. Win Defender bile yeterli oluyor zaten VirusTotal kullanırsınız.

Yıllardır Kaspersky kullanıyorum, hatta az önce kendi profilimde engellediği URL'yi gösterecektim bu konuya denk geldim gayet başarılı. Windows Defender önce kendini korusun.

1779195780603.webp