Antibiyotik

Uzman
Merhaba, pek çok oyun 50-60 dolar. Bunun için Torrent tarzı siteler bakıyorum, en iyisini söylerseniz güzel olur. Konum bu değil, bu tarz yerlerden bir şeyler indirirken korunmak için en iyi antivirüs nedir? Paralı olur, parasız da olur, hiç fark etmez. Paralı ve parasız kategoriye ayırır mısınız?

Kaspersky premium kullanıyorum 2 yıllık indirim vardı bende bir deniyim diye almıştım vpn ve kaspersky şifre yöneticisi çok hoşuma gidiyor koruma olarak tam bilemiyorum sitelere girerken vs bazen engelliyor arka planda bir şeylere bağlanmaya çalışınca

Hicbir antivirus kusursuz ve %100 koruma saglamaz, oncelikle bunun bilincinde olun hocam. Simdi sizin false-positive orani cok yuksek olmayan, dengeli ama guclu bir motora sahip bir antiviruse ihtiyaciniz var. Windows Defender eskiye gore oldukca iyi olsa da maalesef korsan konusunda bu kriterleri pek karsilamiyor. O yuzden alternatif bir antiviruse gecmek daha iyi olur.

Parasiz istiyorsaniz net sekilde en iyi antivirus BitDefender Antivirus Free, ondan baska "Free" diye pazarlanan antiviruse bakmaya dahi gerek yok.

Ucretli istiyorsaniz, Kaspersky Plus, BitDefender Internet Security gibi cozumler de iyidir. Daha kapsamli, daha genis bir koruma sunarlar.

Korsan konusunda da, hangi kaynaklari kullandiginiza cok dikkat edin. Guvenilir, reputasyonu yuksek kaynaklari tercih edin. Mumkunse r/PiratedGames, r/FreeMediaHackYeah tarzi topluluklari takip edin, megathread'lere goz atin. Yerli siteleri genel olarak onermem. Repack olarak FitGirl, Xatab gibi kaynaklar iyi, direkt oyun dosyalarini indirme olanagi sunan, pre-installed siteler arasinda da SteamRIP cok iyi ornegin. Ayriyeten, tarayiciniz daima guncel olsun ve kaliteli bir reklam engelleyici bulunsun. Aldatici reklamlara tiklamak istemezsiniz.