@Ord.Prof.Dr Erdal Kömürcü, Kaspersky'nin bir free surumu yok artik. Ayrica sistem kaynaklarini falan somurmuyor. Birkac yil once guncelledikleri AV motoruyla su anda en iyi optimizasyona sahip AV'lerden birisi Kaspersky.

Free vs Paid konusu ise tamamen kullanici ihtiyaclarina bagli. Paid versiyonlarda daha kapsamli guvenlik ozellikleri olur, Free'de ise temel ozellikler olur. Sizin yorumunuz nesnel olarak gecerli bir ifade degil.

1778003741878.webp

1778003752503.webp

1778003761374.webp

Gordugunuz gibi guncel performans testinde Kaspersky en iyiler arasinda hatta 2. sirada.

@Ord.Prof.Dr Erdal Kömürcü, Kaspersky'nin bir free surumu yok artik. Ayrica sistem kaynaklarini falan somurmuyor. Birkac yil once guncelledikleri AV motoruyla su anda en iyi optimizasyona sahip AV'lerden birisi Kaspersky.

Free vs Paid konusu ise tamamen kullanici ihtiyaclarina bagli. Paid versiyonlarda daha kapsamli guvenlik ozellikleri olur, Free'de ise temel ozellikler olur. Sizin yorumunuz nesnel olarak gecerli bir ifade degil.

Eki Görüntüle 246635
Eki Görüntüle 246636
Eki Görüntüle 246637

Gordugunuz gibi guncel performans testinde Kaspersky en iyiler arasinda hatta 2. sirada.

Free'sinin olmadigini biliyorum o kadar da degil ayrica performans testlerine güvenmiyorum diyebilirim 2 sene önce NetSecurity diye bir AV'ye en performanslı diyordu ve sizce Mcaffe'nin en performansli olma ihtimali var mi? Kendim kullandigimdan soyluyorum daha 2 ay once sistemim bozuluyordu Kaspersky yuzunden.

Free ve paid kisminda da testlere bakabilirsin, o ekstra ozelliklerin cogu koruma kisminda is gormuyor maalesef, temel özellikler yakalıyor cogu zaman.

Son düzenleme:
@Ord.Prof.Dr Erdal Kömürcü, Kaspersky kullanan 4 tanidigim var 4'unun de sisteminde kus gibi hafif? Birkac ay oncesine kadar ben de kullaniyordum bende de tertemiz hafifti.

NetSecurity dedigin ise daha cok enterprise endpoint security dalinda karsimiza cikan bir cozum. AV-Test tarzi sitelere ben de guvenmem fakat AV-Comparatives tamamen bagimsiz ve laboratuvar ortaminda test yapan bir site. Attigim test gayet de dogru tekniklerle yapilmis duruyor. Ayrica test sonuclari donemsel farkliliklar gosterebilir. Her zaman tek bir seye sabit sekilde en iyisi demiyorlar. Hicbir AV sirketi tarafindan fonlanmiyorlar. McAfee sistem kaynaklari uzerinde etki konusunda gayet de iyi ayrica su anda.

@Ord.Prof.Dr Erdal Kömürcü, Kaspersky kullanan 4 tanidigim var 4'unun de sisteminde kus gibi hafif? Birkac ay oncesine kadar ben de kullaniyordum bende de tertemiz hafifti.

NetSecurity dedigin ise daha cok enterprise endpoint security dalinda karsimiza cikan bir cozum. AV-Test tarzi sitelere ben de guvenmem fakat AV-Comparatives tamamen bagimsiz ve laboratuvar ortaminda test yapan bir site. Attigim test gayet de dogru tekniklerle yapilmis duruyor. Ayrica test sonuclari donemsel farkliliklar gosterebilir. Her zaman tek bir seye sabit sekilde en iyisi demiyorlar. Hicbir AV sirketi tarafindan fonlanmiyorlar. McAfee sistem kaynaklari uzerinde etki konusunda gayet de iyi ayrica su anda.
Vallahi ne zaman kullansam bir sorun cikiyor Kaspersky'da illaha para ile bir sey alinacaksa BitDefender alinmali bence. Veya Avast, su an koruma oranlari gayet iyi.

@Ord.Prof.Dr Erdal Kömürcü, Avast pek onermem. Veri gizliligi ve guvenligi konusunda eli kanli, sicili kirli. Ancak BitDefender gayet iyi ve guclu.

Kaspersky konsunda da, sistemden sisteme fark olabiliyor. Ornegin GoodByeDPI veya turevi bir yazilim kullaniyorsaniz Kaspersky bunu maalesef kullandirtmiyor, sorun cikartiyor. O tarz durumlarda alternatiflere yonelmek daha mantikli. Ama bu demek degil ki Kaspersky overall'de cok bozuk ve sistemi alt ust ediyor. Hayir, oyle bir durum yok. Bazi sistemlerde sorun cikarsa da ortalamada hala oldukca iyi.

@Ord.Prof.Dr Erdal Kömürcü, Avast pek onermem. Veri gizliligi ve guvenligi konusunda eli kanli, sicili kirli. Ancak BitDefender gayet iyi ve guclu.

Kaspersky konsunda da, sistemden sisteme fark olabiliyor. Ornegin GoodByeDPI veya turevi bir yazilim kullaniyorsaniz Kaspersky bunu maalesef kullandirtmiyor, sorun cikartiyor. O tarz durumlarda alternatiflere yonelmek daha mantikli. Ama bu demek degil ki Kaspersky overall'de cok bozuk ve sistemi alt ust ediyor. Hayir, oyle bir durum yok. Bazi sistemlerde sorun cikarsa da ortalamada hala oldukca iyi.
Ben şahsen Bitdefender kullanıyorum fakat eğer GoodbyeDPI/Zapret kullanmıyorsanız Kaspersky de epey iyi.

Fakat ARM64 tabanlı Windows bilgisayarlarda (Snapdragon X ve X2 serisi işlemcilere sahip bilgisayarlar) Bitdefender'ın native desteği varken Kaspersky ARM Windows cihazları hiç desteklemiyor. Yani eğer Snapdragon bir laptop kullanıyorsanız Bitdefender kullanacaksınız.

Bitdefender'ın tek eksisi, Kaspersky'e göre biraz daha ağır olması. Zayıf sistemlerde Kaspersky daha iyi performans verebiliyor.

Evet hocam haklısınız fakat Avast Norton bunyesi altina gecti o veri gizliliği olaylarinin devam ettiğini sanmam. Kaspersky overall da tabiki sorunlu degil ancak GoodbyeDPİ'i silerken sistemi bozuyor mesela, bunu direkt kendim yasadim. Avast gercekten koruma konusunda iyi, bunu esirgeyemeyiz ne kadar veri kaciriyor, gizliliği ihlal ediyor falan destekte koruma konusunda gayet iyi. Ayrica bence korumasina gore sistem kullanimi da hic fena degil sistemi agirlastirmiyor. Tabiki herkesin kendi tercihi. Biz kendimiz test yaptigimizda da gecen senelerde cogu zaman AVG ve Avast coklu tehditlerde oldukça basarili oluyordu. Veritabani gercekten iyi sadece Behavior konusunda biraz dandik diyebilirim ancak yine de is goruyor.