Hocam çok 3. parti yazılım indirmiyorsanız, düz kullanıcıysanız, gerek yok. Defender gayet yeterli değil mi?

Açıkçası evet, çok fazla zart zurt sitelerle zart zurt dosya indirmeleriyle uğraşmayan, temel koruma arayan standart bir ev kullanıcısı için artık Microsoft Defender da yeterli korumayı sağlıyor. Ama yine de eksileri de var tabii ki. Antivirüs seçimi yaparken birden fazla etken değerlendirilip ona göre seçim yapılır.

GTA VC'nin Nextgen Edition versiyonunu indireceğim de korsan oyun sitesinden, önlemi alayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası evet, çok fazla zart zurt sitelerle zart zurt dosya indirmeleriyle uğraşmayan, temel koruma arayan standart bir ev kullanıcısı için artık Microsoft Defender da yeterli korumayı sağlıyor. Ama yine de eksileri de var tabii ki. Antivirüs seçimi yaparken birden fazla etken değerlendirilip ona göre seçim yapılır.

Eksikleri var da yine de yeterli ya, garip garip şeyler indirmeye de gerek yok. Bu devirde artık indiren var mı?

GTA vcnin netxgen Edition versiyonunu indiricemde, korsan oyun sitesinden, önlemi alayım dedim.

He korsan bir şey indireceksen evet önlemi alabilirsin.

Normalde Kaspersky kullanıyordum ama splitware falan kullandığımdan Kaspersky uyarıları falan veriyorlardı. Hafif ama kaliteli bir antivirüs programı lazım.

BitDefender ağır vs. bunlarla uğraşmak istemiyorsan Defender kalsın. Yanına ESET online scanner ve emisoft emergency kit kalsın. Bir şey indirirsen 2'sinden de dosyayı seçer tararsın veya haftalık aylık tarama da yapabilirsin.

BitDefender ağır vs. bunlarla uğraşmak istemiyorsan Defender kalsın. Yanına ESET online scanner ve emisoft emergency kit kalsın. Bir şey indirirsen 2'sinden de dosyayı seçer tararsın veya haftalık aylık tarama da yapabilirsin.
Öyle de olur hocam. Çünkü herhalde benim sistemi zorlar bu iş sizin dediğiniz gibi de olabilir.

Ben önceden Kaspersky kullanırıdım lakin Free plan artık olmadığı için ve Bir Av'ye para vermeyi şu an düşünmeidğim için düz Defender kullanıyorum ve bu normal ve bilinçli bir kullanıcı için yeterli bence.